Pikemas artiklis antakse ülevaade Jane Paberiti mõnda aega tagasi toimunud lahkumispeost, samuti räägitakse haigusest ALS ja Jane otsuse tagamaadest. Teisalt tuuakse välja, et Eesti riik on tuntud selle pärast, et hoiab enda sotsiaalsed kulutused võimalikult väikesed, kirjutatakse sellest, kuidas Jane saab riigilt vaid 400 eurot kuus.

Jane tunnustab intervjuus enda sõpru ja tuttavaid, ilma kelle abita ei oleks tal olnud võimalik viimased paar aastat hakkama saada.

Jane räägib Iltalehtile ka teda kimbutavatest kristlastest, kes tema otsusega enda elu ise väärikalt lõpetada rahul ei ole.

"Neid inimesi on ikka olnud, ma mõtlen, et kui nad tõesti minust nii huvitatud on, siis miks nad ei tule ja aita mind tegelikult. Keegi pole tulnud mul hoovist lund lükkama või mu lähedastele puhkust pakkunud," kommenteerib Jane kristlastest ja alternatiivravitsejatest klaviatuurisõdalaste ponnistusi.

Tõsi, kui Jane Facebooki postituste all kommentaare lugeda, siis leidub seal ikka mõni "tarkpea", kes soovitab ALS-i ravimiseks küll orgaanilisi smuutisid ja muid "alternatiivseid" ravivõimalusi.

Ka täna kirjutab üks soomlane, et Jane otsustaks ümber, kuna "jeesus ja jumal on olemas".

Jane tõdeb intervjuu lõpus, et ta on praegu rahulik ja õnnelik.

"Ma tunnen, et olen oma haiguse muutnud omamoodi võiduks. Nüüd teavad paljud eestlased, mis haigus ALS on tegelikult."

Terava ja hea huumorimeele pärast tuntud Jane jagab ka veel nüüd vahvaid pilte, mis tema positiivset ellusuhtumist näitavad. Täna hommikul postitas Jane foto tärkavatest lilledest ja kirjutas juurde "kevad tuleb"!