Ajapikku on Mart Helme ostnud Suure-Lähtrus kokku veel arvatavalt mõisaansamblisse kuulunud hooneid – aastal 2005 näiteks aida, mida ümbritseb ligi 2900 ruutmeetrit maad. Järgneva kolme aasta jooksul soetas Helme mõisa peahoone lähistel veel kolm kinnistut: Alttoa, mõisa kuivati ja veski. Nelja kinnistu juurde kuulub kokku poolteist hektarit maad. Mõisal ega ka ühelgi hiljem Suure-Lähtrus soetatud hoonel koos maalapiga ei lasu hüpoteeki, neid ei koorma seega ka pangalaen.

Mart Helme ja Suure-Lähtru mõis

"Inimesi, kes käsitlevad mõisa elamiskohana, on Eestis väga vähe," rääkis Mart Helme Kroonika koduerile kaks aastat tagasi. "Neid, kes tahaksid mõisas näiteks hotelli pidades äri teha, on üksjagu. Nad ei ole selles tähenduses mõisnikud. Mina olen mõisnik."

Mõisasse kolivad Helmed kevaditi sisse niipea, kui ilmad seda võimaldavad, et esimeste sügishallade ja kureparvede lahkudes pealinna naasta. Abikaasadele kahasse kuulub ühes Tallinna linnaosas veidi enam kui kolme aasta eest soetatud eramu. Hambad ristis niitmist ja harimist maja ümbritsev valdus väga ei nõuagi – krundi suuruseks on 599 ruutmeetrit. 90. aastatel kerkinud majas on eluruumideks pinda ligi 220 ruutmeetrit. Majal lasub kaks hüpoteeki Swedbanki kasuks, kokku 52 000 euro ulatuses.

Mart Helme ja Suure-Lähtru mõis

Aasta eest on saanud Helle-Moonika Helmest Võru vallas ka maaomanik – talle kuulub seal ligi 17 hektarit maad.