Seitsmest installatsioonist koosnev heli- ja valgusrada 28.-30. märtsil päikeseloojangu järgses Noblessneris ajalooliste tööstushoonete vahel uitajale valmib skulptor Elo Liivi juhendamisel EKA tudengite poolt. Koondnimetust „Aeg kui valgus“ kandev teekond ühtaegu nii ähmastab kui ka toob esile Noblessneri lugu jutustavate hoonete piire, pakkudes ligipääsu juba möödunud tuleviku või veel tulemata mineviku stsenaariumide ühendruumi.

Kolmel õhtul ja ööl saab Noblessneris kogeda Peetri tänavalt alla voolavat varjude ja valguse jõge, vana laevatehase müüride uue lootuse kuma, klubi HALL fassaadile kuvatud pahupidi keeratud techno-pidu, taju viivudeks dekonstrueerivat tunnelit, kirjutada valguse sõnumeid ning luua päris oma valgustantsupidu.

Installatsioonide autorid on EKA tudengid Silvia Ilves, Henri Kaarel Luht, Merilin Põldsam, Kati Müüripeal, Elis Rumma, Rebeka Vaino, Eliise Saar, Klarika Mäeots-Uustal, Mati Uustal, Elisabeth Juusu, Joonas Timmi, Nina Lang, Moonika Mällo, Johanna Põldemaa, Annika Ülejõe, Karl Kristian Kits. Juhendaja: Elo Liiv.

Noorte kunstnike ja skulptor Elo Liiviga saab kohtuda installatsioonide juures näituse avamisel neljapäeval, 28. märtsil kell 21. Lisainfo: tmw.ee/et/festival/linnaruum

Lisaks heli- ja valgusinstallatsioonidele jagub Noblessnerisse ka TMW muusikalisi elamusi. Hiljuti sadamalinnakus avatud Põhjala Tap Room pakub neljapäeval, 28. märtsi õhtul kell 17–19 TMW külalistele kolme tasuta Linnalava kontserti, peaosalisteks Läti päritolu maailma parim näputrummar Rick Feds, Tšehhi elektroonikaduo Bratri ja Ukraina räpi sensatsioon alyona alyona. Technomuusika klubi HALL vallutavad reedel peosarja MÜRK residendid ja Berliini Berghaini klubi resident-DJ Efdemin, laupäeval aga „Kasaganaan” maratoni tantsutajad, teiste seas bassimuusikat italo-temaatikaga sobitav islandlane Terrordisco ja Peterburi psühhedeelse “somatik” laine lipulaev Perforated Cerebral Party.

Noblessner asub Tallinnas Lennusadama kõrval mere ääres. 1912. aastal rajasid kaks Peterburi ärimeest – Alfred Nobeli vennapojast Euroopa suurim naftatööstur Emanuel Nobel ja tema äripartner Arthur Lessner – siia toonase Tsaari-Venemaa tähtsaima allveelaevade tehase. Kahe mehe perekonnanimede kombinatsioonist saigi tehas nime Noblessner. Aastatel 1913–1917 ehitati siin kokku 12 moodsat allveelaeva.

Tänaseks on Noblessnerist saanud inimestele ja merele avatud sadamalinnak. Siin on ajaloolised tööstushooned, merepromenaad, jahisadam ning kodude ja äripindade uusarendus. Noblessner tähendab kultuurisündmusi, äri, loovust, kodu ja merekultuuri.