Lisaks kohtumisele toimus Opus Dei Jumalaema kirikus missa, mille pidas Rooma-Katoliku Kiriku piiskop Eestis Philippe Jourdan, kes on Opus Dei liige. Eesti delegatsioonil avanes võimalus kohtuda ka Opus Dei prelaadiga.

Kaupo kuulus 18-liikmelisse töögruppi, kes korraldas möödunud sügisel toimunud paavsti Eesti-visiiti.

“Kaupo korraldas lisaks riigile ja linnale kirikule annetuste kogumist, et paavsti visiit Eestisse ja missa Vabaduse väljakul aset leiaks. Ta oli hingega kaasa elamas, et kogu visiit edukalt kulgeks,” räägib Rooma-Katoliku Kiriku kõneisik Marge Paas. “Nüüd kutsuti meid paavsti poolt n-ö tänuvisiidile. Paavstil oli väga hea meel kohtuda katoliiklastest visiidi korraldajatega ja ta mäletas erakordse täpsusega inimesi ja sündmusi, mis leidsid aset 25. septembril 2018 Tallinnas.”

Kaupo meenutab erakordset sündmust: “Tänuvisiidil sattusid mitu head asja kokku. Rooma-Katoliku Kirik Eestis andis Vatikanile üle dokumendid, millega taotletakse sõjaeelse Eesti Vabariigi aegse peapiiskopi Profittlichi õndsaks kuulutamist, mille protsess võtab veel aega, aga Eestil on lootus saada oma pühak. Kui me paavsti juurest lahkusime, ütles ta piiskopile soojalt: “Näeme varsti!””

Eestis on aktiivseid katoliiklasi paari tuhande ümber, kogu maailmas mõjutab paavst Franciscus rohkem kui miljardi inimese mõttemaailma.