Kõpper rääkis Ringvaates, et mõte hakkas sinna suunda liikuma reisil olles, kus avastas, et rand, mis piltidel on ääretult ilus, on tegelikkuses paksult prügi täis. "Teoorias olin nagu kuulnud, aga ikkagi pani mõtlema."

Nii võttis Kõpper vastu otsuse liituda väljakutsega "7 päeva plastikuvabalt". "Ma ise võtsin endale eesmärgiks selle, et ma ei ostaks või ei tarbiks toiduaineid plastpakendites. Ma arvan, et see on üks keerulisemaid asju."

Näiteks kodujuustu sai Kõpper Balti jaamast, kus avastas, et on piimalett, kust saab oma purgiga kodujuustu osta. "See ongi nii mõeldud, seal oli selline suur-suur potsik ja sealt saab osta."

Kõpper tunnistab, et väljakutset tehes juhtus ka kordi kui asjad jäid lihtsalt ostmata, sest pakend oli vale. "Eile õhtul ma käisin poes, siis ma tahtsin osta leiba ja sulatatud juustu, siis sulatatud juustu ma küll ei ole veel kuskilt siiani leidnud ja leivaga oli nii, et need leivad, mis olid poes alles, olid kõik ikkagi kilepakendites. Aga leiba leiab ikkagi igalt poolt."

Muusik tõdeb, et kuigi ta üldiselt väga palju plastikut ei kasuta, siis väljakutse õpetas talle veelgi rohkem, kuidas oma mõtteviisi säästlikumaks muuta ja mugavusele mitte alla anda. "See on kindlasti hea meeldetuletus, et tarbetute ja ühekordsete plastiknõude tarvitamist vähendada."