Alates 1980. aastatest on kohalikud rannast leidnud kuulsa kassi näoga telefone ja nende osi, kuid seni pole keegi suutnud selgitada, miks või kust telefonid randa ilmuvad, vahendab People.

Kohalikud uskusid, et telefonid, mis 80-ndatel aastatel väga levinud olid, tulevad pinnale uppunud laevast. Selgus, et nii lihtne asi siiski ei ole. "Me küll otsisime laeva, aga meil ei olnud ühtegi konkreetset kohta, kuhu vaadata," selgitab keskkonnakaitsja Claire Simonin-Le Meur. "Me arvasime, et see on vee all. Palusime sukeldujatel otsida. Samuti on siin palju allveelaevu, kuid nad selgitasid, et pole võimalik, et konteiner on vee all ja keegi pole seda näinud."

Lõpuks sai keskkonnakaitsja siiski rahu. Temaga tuli, rannas koristades, rääkima kohalik talumees, kes kirjeldas koobast, kuhu vaid mõõnaperioodil, 30 aastat tagasi, minna sai. Ta avaldas, et kui viimati koopas käis, nägi, et see oli Garfieldi telefone täis.

Simonin-Le Meur ja grupp ajakirjanikke ootasid, et meri rahuneks ja seadsid oma sammud koopasse. Juba koopasuu oli telefonide tükke täis, kuid kõige tähtsam leid oli hoopis sügaval koopas. Pimedas peitis ennast kadunud veokonteiner, mis avastamise hetkeks juba tühjaks oli voolanud.