Laura Mvula on 32-aastane Suurbritannia lauljanna, laulukirjutaja ja helilooja, kes ühendab enda loomingus peamiselt R&B, jazz-, klassikalise ja popmuusika elemente atmosfäärilise kõlapildi ja sügava tämbriga.

Lauljatari muusikukarjäärile pani aluse tema tädi, kes kutsus Mvula teismelisena laulma legendaarsesse acapella gruppi Black Voices. Birminghamis üles kasvanud laulja meenutab, et algus oli toona raske. „Ma ei osanud noorena laulda ja kõlasin kohutavalt, aga mu tädi nägi minus midagi ja toetas mind. Hakkasin paralleelselt arranžeeringuid kirjutama ning siin ma olen,“ meenutab Mvula, kes asus pärast keskkooli kohalikus konservatooriumis kompsositsiooni õppima.

Ülikooli ajal sahtlisse kirjutatud lood jõudsid 2012. aastal Mvula lühialbumile „She“, millele järgnes täispikk debüütalbum „Sing to The Moon“ järgmise aasta kevadel. Kauamängiv pälvis laialdaselt avalikkuse positiivset heakskiitu nii Suurbritannias kui ka Euroopas ja teisel pool lahte.

Gospeli, jazzi, R&B’ ja orkestreeritud popmuusika mõjutustest läbi põimunud looming jäi kõrva ka paljudele tuntud muusikutele, sealhulgas Elton Johnile ja Prince’ile.
Viimane oli lauljatarist vaimustuses ja innustas teda uue albumi kallal töötama, samuti jagasid nad mitmeid kordi lava.

Lauljatari teine album „The Dreaming Room“ nägi ilmavalgust kolm aastat tagasi ja on inspireeritud suuresti muusiku isiklikest kogemustest. Värvilise kõlapildiga plaadiga tõestab Mvula end kui mitmekülgset heliloojat ja artisti ning albumi lõpulugu, särtsaka biidiga „Phenomenal Woman“ annab aimu lauljatari energiast pakatavatest kontsertidest. Laura Mvula mõlemad albumid tõid talle teiste seas mainekad Mercury Prize’i nominatsioonid ning ta on pälvinud MOBO galal aasta naisartisti ning parima R&B/soul-artisti auhinna.

Lauljatari eelseisval kontserdil Tallinnas on lisaks muusikale võimalik nautida ka erinevaid maitseid, sest kontserdi eel pakuvad T1 Mall of Tallinna 4. korrusel asuvad restoranid toidugurmaanidele põnevaid kolmekäigulisi õhtusööke. Spetsiaalsete pakkumistega on võimalik tutvuda Piletilevis, kust saab ka soetada ühist, kontserdi- ja õhtusöögi piletipaketti.

Mitmete auhindadega pärjatud Suurbritannia artist Laura Mvula esineb sel kevadel, 10. mail Tallinnas, T1 Mall of Tallinna 4. korrusel. Tegemist on keskuse uue kontserdisarja „T1 Grand Live“ esimese kontserdiga. Uksed avatakse kell 19 ning kontserdi algus on 21.30. Kontserdipileteid alates hinnaga 35 eurot on võimalik soetada Piletilevi keskkonnast.