"Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") ilmus raamatu kujul 1983. aastal ning film valmis kõigest kuus aastat hiljem 1989. aastal. Mary Lamberti lavastatud ekraniseering oli hirmus omal ajal ja on seda ka praegu.

1989. aasta film "Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") oli edukas nii rahalises kui kriitilises mõistes, mis muidugi tõi kaasa ka järje "Pet Sematary Two" (1992), mille lavastas ka esimese osa eest vastutanud Lambert. Film oli aga rämps, kuigi selle peaosas oli aasta varem James Cameroni filmis "Terminator 2: Judgment Day" suurepärase rolli teinud Edward Furlong.

Seejärel jäeti raamat päris pikaks ajaks rahule, kuid klounihorrori "See" ("It") üüratu edu järel pandi uusversiooni masinavärk uuesti tööle ning nüüd on tulemus käes. Filmi peaosades on Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow. Seda lavastavad Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer, kes tegid koos Wes Craveni "Screami" filmidel põhinenud teleseriaali ning olid ka 2014. aasta õudusfilmi "Starry Eyes" režissöörideks ja kuna viimane oli täitsa viisakas ponnistus, siis on lootust, et seda on ka "Lemmikloomasurnuaid.

Filmi nimetavad kriitikud juba üheks kõigi aegade hirmsamaks Kingi ekraniseeringuks ning seda kinnitab ka Rotten Tomatoesi skoor 88%.

Eestikeelne treiler:

Sünopsis: Stephen Kingi 1983. aastal ilmunud õudusromaani põhjal valminud film räägib perekonnast, kes kolib Bostonist ära vaiksesse maakohta Maine’i osariigis. Arstist pereisa Dr. Louis Creed (Jason Clarke), kes oma naise Racheli (Amy Seimetz) ja kahe väikse lapsega on äsja uude majja sisse kolinud, saab veidravõitu naabrivanamehelt Jud Crandallilt (John Lithgow) teada, et nende maja taga sügaval metsas asub müstiline matmispaik, mis kuulus ammustel aegadel kohalikele pärismaalastele.

Kui perekonda tabab tragöödia, paneb Louis Juddilt saadud teadmised matmispaiga omaduste kohta kasutusse. Vallandub saatuslik sündmusteahel, mis päästab lahti iidse kurjuse ja kohutavad tagajärjed. Mida oleksid sina valmis oma kõige kallimate nimel tegema?

Stephen Kingi raamat "Lemmikloomasurnuaid“ on inspireeritud kirjaniku jubedast isiklikust läbielamisest ajal, mil nad perega Maine’i süngete metsade vahel elasid. Põnevus- ja õudus žanri vanameister on tunnistanud, et see on tema lugude seast teda ennast kõige enam kohutanud teos.

Õudusklassika tippu kuuluva raamatu on filmiks kohandanud horrori-meistrid stsenarist Jeff Buhler ning režissöörid Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer.

"Lemmikloomasurnuaid" alustab Eesti kinodes 5. aprillil.