KLÕPS | Vahva värk! Ants Uustalu tegi rehielamusse restorani
Sel nädalal finaali jõudnud telešõust “Eesti parim pagar” tuntud tippkokk Ants Uustalu (40) mitte ainult ei õpeta eestlasi hästi ja lihtsalt süüa tegema, vaid restaureeris ka saja-aastase talu.
Viis aastat tagasi Kuimetsas Ööbiku talule elu sisse puhuma asunud Uustalu paigutas rehielamus viimase liistu – hoonest sai ühtlasi tema kodu ja gurmeerestoran.
“Eestlane armastab lihtsust ja emotsioone,” sõnab Ants. “Kui ma restoranis oma päevatöö kokana lõpetasin, jätkasin restaureerimisega ja vastupidi. Ime küll – nii see Ööbiku gastronoomiatalu valmis saigi. Võtsin talu taastamist sama tõsiselt kui puhtast toorainest toidu tegemist.”
Talus on ära kasutatud iga materjalikild, mis kannab endisaegset hõngu. Näiteks lakaluugist on tehtud peegel ja voodrilaudadest alused gurmeetoidu serveerimiseks.