1. Alternatiivne nimekaim maakera kuklapoolel

The Swingersil on olemas üks vägagi värvikas nimekaim, kes viljeles rocki ja new wave’i žanrit Uus-Meremaal ja Austraalias 1980ndatel. Nende muusika vallutas sealses regioonis nii mõnegi edetabelitipu ja on täiesti kuulatav tänapäevalgi. Veendu ise:

2. Põhjus ansambli loomiseks oli enam kui triviaalne

Mõelda vaid, et Eesti publik oleks ühe niivõrd fantastilise ansambli võrra vaesem, kui helilooja ja muusikaprodutsent Timo Vendt poleks töötanud kümme aastat tagasi populaarse lokaali Chicago 1933 programmijuhina. Vendtile tegi nimelt tuska see, et muusikamaastikul puudus üks korralikult pidu käima tõmbav svingisugemetega live-bänd. Ja nagu öeldakse: kui tahad, et midagi tehtud saaks, tee ise! Nii sündiski ansambel The Swingers.

3. Kaks kuulsat Birgitit ja tore kokkusattumus

Birgit Sarrapi (neiupõlvenimega Õigemeel) tähelend algas teatavasti TV3 menukast laulusaatest “Eesti otsib superstaari”, kus ta noppis kõige esimese hooaja ülekaaluka võidu, saades Eesti kõige esimeseks superstaariks. Üks teine Birgit on samuti saanud hoo sisse samast saatest — 3. hooajal võistles end superfinaali Birgit Varjun, kes pidi paraku toona tunnistama Ott Leplandi paremust. Tore kokkusattumus seisneb aga selles, et Varjun ja Sarrap tähistavad täpselt samal päeval oma sünnipäeva.

4. Timo Vendt ja Ummamuudu

Timo Vendt keerutas oma viiulipoognat võistluslavadel juba 1994.aastal saates "Seitse vaprat", mängides end muusikasõprade mällu kultusbändi Ummamuudu ridades, mille lugu "Kõnõtraat" pole ka pärast 25 aasta möödumist kellelgi meelest läinud. See heledate lokkidega poiss ongi Timo! Kui ei usu, vaata ise:


5. Mihkel Mattisen ja "Ämblikmees"

Ka Mihkel Mattisenil olid pöörastel 90ndatel käed-jalad tööd täis ning ansambli Jam liikmena tegi ta koos bändikaaslase Juss Tammega koostööd igasuguste Eesti artistidega, muuhulgas näiteks Üllar Jörbergi, Kuldsete Lintide ja isegi Smilersiga. Küll aga on väheteada asjaolu, et 90ndate lõpus komeedina Eesti meelelahutustaevasse lennanud Margit Margussoni hitimeistriks oli samuti Mattisen ning tema sisselauldud on legendaarse pala "Ämblikmees" meessolisti vokaal. Vaata videot ja sukeldu nostalgiasse!

The Swingersi ja Ekspress Meedia koostöös sündinud "Eesti Naine 95" galakontsert toimub 17. mail kell 19.00 Alexela Kontserdimajas. Osta pilet SIIT.