Laupäeval tähistatakse Pärnu päeva ja selle raames esitles suvepealinna esindusbändiks võrsunud Sibyl Vane oma kodulinna alternatiivset turistikaarti.

Bändi bassisti Heiko Leesmendi sõnul sai idee alguse bändi postkaardist, mille varud olid ootamatult otsakorral.

„Kui uuest postkaardist ja selle kujundusest mõtlema hakkasime, jõudsime üsna kiiresti selleni, et see võiks olla midagi enamat ja omada kindlasti lisaväärtust. Nii sündiski idee alternatiivsest Pärnu kaardist, kuhu on märgitud kohad, mis meie jaoks on Pärnus märkimisväärsed ja olulise tähtsusega.“

Uuelt Sibyl Vane’i postkaardi tagaküljelt leiab otse-tee tutvuma lisaks Sibyl Vane’i muusikale ka meie kodulinnaga. Postkaardi foto on teinud Pärnu fotokunstnik Danel Rinaldo ja kaardi veebilahenduse aitas välja mõelda Veiko Strauss veebiettevõttest Voog.

„Tänaseks oleme kandnud kaardile üle 20 meie jaoks olulise koha. Usume, et Pärnu läbi Sibyl Vane'i liikmete silmade avab tavapärasest erinevaid ja huvitavamaid kihte meie armastatud linnas. Täname Pärnu linna, kes meid selle projekti elluviimisel on aidanud,“ ütles Leesment.

Sibyl Vane on Pärnu alternatiivroki trio, mis alustas tegevust 2010. aastal ja on kogunud tuntust nii siin kui sealpool Eesti piire. Möödunud aastal Eesti Laulu konkursil neljanda koha noppinud kolmikust on kujunenud oma kodulinna muusikalelu visiitkaart ja muusikakogukonna eestseisja. Bänd on seni avaldanud koostöös Läti plaadifirmaga I Love You Records kaks täispikka albumit ja on praegu salvestamas järgmist kauamängivat, mis ilmumb sügisel.