Kui Tim 20.aprillil 2018 Omaanis meie seast lahkus, siis oli 90% tema uue albumi muusikast valmis. ”Hiljem, seda lugu lõpetates… Sellest rääkimine halvab mind, aga me tegime seda kõike, et viia lõpuni Timi visioon,” ütles Fogelmark.

Ja nii see algas – läbi Fruity Loops programmi kaudu said Albin ja Kristoffer jälgida Timi täpseid klahvivajutusi. ”Ta mängis klaverit ja klaviatuuri täiesti teistmood”, ütles Nedler. ”Selle tulemusena tabasid tema sõrmed mõnikord mõnda ebatavalist klahvi, mis lisas lõpptulemusele tema unikaalse kõla. Tim sõrmejäljed on sõna otseses mõttes terve "SOS" peal."

Peale Timi surma leitud märkmetest avastati, et ta soovis uuesti koostööd teha Aloe Blacciga, kes on andnud oma vokaali ka Avicii hiigelhitile ”Wake Me Up” – nii kutsutigi ta ”SOS” lugu salvestama.

„Mulle tundub, et ”SOS” on laul, mis oli kirjutamise ajal oma ajast ees. Lüürika on ilmselgelt mõnigatest Timi isiklikest probleemidest ja lahingutest iseendaga ning tegu on väga olulise teemaga, millest tuleb rääkida ja mida jagada. Ja kui võtta arvesse tema positsiooni ja juurdepääsu inimeste südamesse, siis läbi selle loo saame anda inimestele sõnad ja võimaluse öelda, et nad vajavad abi," ütes Aloe Blacc, kes osaleb sel suvel ka Tallinnas toimuval Sweet Spot festivalil.