Dublinist viiskümmend kilomeetrit lõuna poole avanevad unustamatud vaated lõpututele väljadele ja mägedele, mille tippe varjutab uduloor. Wicklow maakond peibutab külalisi just oma looduse, losside, golfiväljakute, Powerscourti aedade ning ülipeene ja soliidse hotelli ja spaaga. Siin lähedal on end ühes lossidest sisse seadnud ka maailmas 45 miljonit plaati müünud Iiri laulja ja muusik Chris de Burgh (70). Wicklow`st edasi sõites jäävad teele veel nii mõnegi ilmamainega staari, nagu ansambli U2 solisti Bono ja filmirežissöör Neil Jordani lossikompleksid ja häärberid.

Chris de Burgh esineb 20. juulil Haap­­­salus üritusel "Rock in Haapsalu". Enne intervjuud Kroonikaga on Chris ujunud oma lossi basseinis nelikümmend otsa ja, nagu vanahärra täpsustab – kiiresti! Chris de Burgh teeb seda enda sõnul igal hommikul, sest eesmärk on olla terve – muidu ei jaksaks ta teha tööd, mida nii väga armastab. Chris on heas loomehoos. Ta salvestab uut albumit, loomisel on ka veel muusikal Robin Hoodist. Sellepärast otsustaski ta ka hoiduda Dublini pöörasest melust ja kutsuda külalised Eestist kohtuma hoopis oma kodukanti, Power­scourti hotelli ja spaasse.

Chris de Burgh räägib, mis inspireeris teda 1986. aastal looma hitti "Lady in Red", kuidas ta suudab seda veel siiani vaimustusega esitada ja kuidas on tal õnnestunud säilitada abieluõnn enam kui nelikümmend aastat kestnud liidus Diane Davisoniga.

Sa oled Eestisse väga oodatud juba kolmandat korda. Milliste varasemate mälestuste, tunnete ja seikadega Eesti sinu jaoks seondub?

Kummaline, et sa küsid seda. Mäletan, et kui ma jõudsin aastal 1999 esmakordselt koos oma bändiga Eestisse, oli kuum suvepäev. Istusime hotelli juures väljas, jõime kohalikku õlut ja meid hämmastasid mitte ainult kaunid noored naised ja noored mehed...