1. Lac-Mégantic katastroof Kanadas

2013. aastal lendas 74 vaguniga rong rööbastelt maha ja maandus otse Lac-Mégantic linnale. Õnnetuseks kandis rong toornaftat, mis kohe ka põlema süttis. Vähemalt 42 inimest kuulutati surnuks, hulk inimesi jäi kadunuks. Hävines 30 hoonet kesklinnas ning vähemalt pooled all-linna hooned. Mõned alles jäänud majadest vajasid naftareostuse tõttu lammutamist. Õnnetus toimus peale kella 1 öösel.

2. California metsatulekahjud

California osariiki on laastanud mitu tulekahju, mis peaaegu igal aastal suure hulga loodust hävitavad ja tuhandeid inimesi koduta jätavad. Suvel osariiki jahmatanud tulekahju sai alguse haagise rehvi purunemisest. Tohutult kuivade ilmade tõttu arenes tuli meeletu kiirusega ja nõudis endale lausa 7 inimese elu. Hävines vähemalt 1000 kodu. Katastroofis jäid kodus ilma ja paljud maailmakuulsad staarid.

2017. aastal Californiat röövinud tulekahju võttis endaga 44 inimest ja 10 000 majapidamist.

2016. aasta tulekahjus suri 14 inimest, 130 sai kannatada. Tuli hävitas pea 200 hoonet.

3. Pariisi Jumalaema kirik

Nädala alguses kurvastas tervet Euroopat teade Pariisi Jumalaema kiriku põlengust. Tulekahju võttis endaga 850-aastase hoone katuse. Kustutamises osales 400 tuletõrjujat ning tulekahju kustutati kokku 15 tundi. Päästa õnnestus vaid 30% väärisesemetest.

4. Indoneesia tulekahju

2015. aastal kuumutas tulekahju Indoneesiat. Põlengust tekkinud suits levis pikalt üle riigi piiride. Lennud jäid ära ja koolid suleti, isegi metsloomadel ei jäänud muud üle kui metsast välja kolida.

5. The Station

USAs Rhode Islandi osariigis asuv ööklubi The Station süttis põlema 2003. aasta talvel. Tulekahju põhjustas pürotehnika, mille seadistas bändi Great White mänedžer. Sädemed arenesid kiiresti leekideks ja kuigi bänd lahkus lavalt kohe, siis inimesed jäid veel veidikeseks vaatama, arvates, et see on etteaste osa. Õnnetuses hukkus vähemalt 100 inimest ning vigastada sai 230. Vaid 132 inimesel õnnestus kahjuta pääseda.

6. Kemerovo kaubanduskeskus

Eelmise aasta märtsis tabas Venemaad tõeline kaotus. Kemerovo linnas süttis põlema kaubanduskeskus. Hukkus üle 60 inimest, kellest rohkem kui pooled olid lapsed. Neljakorruselise maja tulekahju algas kusagilt kõige ülemiselt korruselt. 100 inimest evakueeriti ning 20 päästeti hiljem. Inimesi nähti ka akendest alla hüppamas, et tulesurmast pääseda.

Allikad: Wikipedia, Youtube, Mentalfloss, Economic Times