Teisipäeva õhtuks oli Jumalaema kiriku taastamiseks annetatud üle 700 miljoni euro ning oodata on tohutut renoveerimist, vahendab People.

Suur hulk annetustest pärineb rikastelt Prantsusmaa elanikelt. Näiteks näitlejanna Salma Hayeke abikaasalt François-Henri Pinault. Pinault on Kering SA juht, mille tütarettevõtted on Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen ja paljud teised luksuslikud firmad. Mees annetas kirikule 100 miljonit eurot.

Konkurent Bernard Arnault , kes juhib LVMH-d, mille alla kuuluvad Louis Vuitton, Moët, Hennessy, Christian Dior SE, Fendi, Givenchy ja paljud teised kallid brändid, avaldas samuti, et on kiriku taastamiseks annetanud. Mees tõi välja, et tema panus oli 200 miljonit eurot. Lisaks lubas firma aidata kõigega, mida vaja võib minna, kasvõi loomingulisus, arhitektid või finantsspetsialistid.

Kohalik energiaettevõte toetas kirikut samuti 100 miljoni euroga.

Maailma rikkaima naise Lilliane Bettencourt pärija annetas kirikule 200 miljonit eurot. Raha anti nimeliselt fondilt, kust selle kandis Bettencourti tütar.

Apple'i tegevdirektor Tim Cook teatas samuti sotsiaalmeedias, et firma paneb kiriku taastamisele käe alla, kuid ei avaldanud annetatavat summat. "Meie süda murdus Prantsusmaa inimeste eest ja kõigi nende, kellele Notre-Dame sümboliseeris lootust. Õnnelikud, et kõik on terved. Apple annetab kiriku ehitamise jaoks, et kallis pärand tulevastele põlvedele taastada."

Lisaks neile nimekatele firmadele on Jumalaema kirikule annetanud veel mitmed kohalikud firmad ja ninamehed.