Üksikandidaadina Euroopa Parlamenti kandideeriv Orgu leidis oma arvamuses, et inimeste teod räägivad kõvemini kui sõnad ja Roheliste ridadesse kuuluv Evelin ise oma sõnu ei järgi, mida toitumisteemalises blogis jagab: "Ta võib kirjutada ja rääkida mida iganes, aga mida ta päriselt ära teinud on? Ma suhtun Evelini hästi, aga ta pole kindlasti toitumisnõustaja. Inimene peaks ise ka järgima seda, mida ta räägib," oli Orgu kriitiline. "Sa ei saa öelda, et toituge tervislikult ja liigutage end, kui sa ise seda ei tee."

Evelin Ilves selgitab Kroonikale, kuidas tema seda kriitikat näeb: "Ma olen õppinud arstiks ja ma pole toitumisnõustaja. Minu huvi ja teadmised toitumisest lähtuvad tervisest ja ka haigustest. Erik on ameerikalikult agressiivse stiiliga tubli müügimees, kelle nõustamisäri edendamises on lubatud palju laiem valik vahendeid kui näiteks meditsiinis. Sestap peavad kliendid alati meeles pidama, et temataoliste nõu järgimine toimub nende enda vastutusel."

Ka ise Orgu toitumisnõu järginud Evelin Ilves lisab veel: "Mis minusse puutub, siis tõsi, olen elav näide sellest, et Orgu süsteem ei pruugi toimida. Olin eelmisel aastal paar kuud tema toitumis- ja treeningprogrammi tasuta testija. Saavutasin 0 efekti. Tema soovitatud menüü sisaldas minu jaoks kaugelt liiga suures proportsioonis loomseid valke, mis muutus selle paari proovikuuga mulle vastuvõetamatuks. Lihtsalt süda läks pahaks."

"Lisaks pole see minu hinnangul tervislik. Selline toitumine alandab osal inimestel kaalu, aga minul mitte. Treeningprogramm oli tal tore. Minuga on nii, et kui ma end ise olen käsile vôtnud, on see alati toiminud. Paraku ei môjuta me kehakaalu ainult see, mida suhu paneme vôi mitu korda kangi tõstame, seal on palju olulisemaid aspekte, mida toitumisnõustajad pole pädevad käsitlema: näiteks suhete, hingelise ja hormonaalse tasakaalu teemad," selgitab Evelin.