Malmsten rääkis oma kokkupuutest vähiga tänases ETV saates "Hommik Anuga". "See on puudutanud mind nii, et ema ja isa on läinud vähiga. Rohkem õnneks veel seni ei ole. Ma arvan, et see on ülitõsine teema ja sellest peab igatpidi rääkima," viitas ta ennetustööle.

Kroonika on varasemalt kirjutanud, et Maidu isa, Ugala tippnäitleja Rein Malmsten suri vähki 1993. aastal, olles vaid 51-aastane. Mait oli toona lavaka lõpukursuse tudeng. Maidu ema Maie suri vähki 2011. aastal, olles 70-aastane. Maiet teati, kui tunnustatud ja armastatud grimeerijat, kes töötas aastaid oma mehe kõrval Ugala teatris, seejärel rahvusooperis Estonia ning suundus siis Vanalinnastuudiosse.

Malmsten tunnistas telesaates, et kuna vanemad selle haiguse kütke langesid, on ta ka ise hirmul. "Küll mõõdukalt, aga siiski nii palju, et olen püüdnud ennetavaid uuringuid teha," lisas ta.

Saatejuht Anu Välba uuris, kas ta jälgib tõsiselt. "Ma hävitan tervist kindlasti," muigas Malmsten. "Samamoodi kui paljud meist, aga kontrollin rohkem." Malmsten lisas, et näiteks kuue aasta eest lõpetas ta ka suitsetamise. "Kuidagi kukkus mu küljest õnneks ära. Ei olnud suuri probleeme. Alateadlik hoiak, et mulle pole ju vaja. Palju asju, mida pole vaja: elumuutustele kindlasti ruumi on," lisas ta.