Rahula tõdeb kohe alustuseks, et olles vestelnud mitmete teiste delegatsioonidega, mõistab ta, et Iisrael ei ole klassikaline Eurovisioni toimumiskoht päris. Juba ainuüksi Eesti delegatsioonile hotelli broneerimine on veidi teistmoodi asju ajava riigiga olnud "huvitav", sest esialgne tühistati, uus, mis valiti tõstis aga pärast broneeringut hinda. Võta või jäta...

Rahula sõnul on mõned tähtajadki asjaajamises nii, et Eesti kiireid vastuseid ei saa küsimustele, ent Iisrael ootab Eesti reaktsiooni tundidega.

"Huvitav on. Mul on esimene aasta ja palju on avastamist, et kuidas seal asjad käivad." Kahetsenud Rahula veel Eesti Laulu peaprodutsendi koha vastu võtmist pole ja sõnab, et nüüd oleme juba väike osa suurest sündmusest. "Eesti Lauluga oli ehk rohkem tõestamist isegi."

Nagu näosaade


Reedel sai Eesti delegatsioon kätte ka kohaliku näitlejaga läbimängitud kaameraplaanide stand-in proovivideo, mis eestlaste etteantud story-boardi põhjal tehtud. Owe Mustinguga lahkas Rahula seda - aega esialgseteks parandusteks, et 5. mail toimuvas esimeses proovis juba midagi paigas oleks, nagu eestlased seda näevad, tuli teha 24 tunniga. "See on esimest aastat nii, et kõikide võistlejate lavashowd tehakse delegatsioonidele valmis nii, et siis saaks korrigeerida ja parandada/täiendada juba enne jõudmist ka. Eesti oma oli väga hea juba - 90% oli asi õige. Väikesi täpsustusi pidime tegema. Aga väga lahe oli vaadata, kuidas kohalik laulja, või ma ei teagi, kes ta täpselt oli, laulis ja mängis Victori osa. Nagu näosaade!"

Täna peetakse delegatsiooniga maha ka pikem lahkumise eelne koosolek, kus räägitakse lähemalt, mida lisaks teadaolevatele proovidele ja kohustustele ette võetakse - nii näiteks on korraldajad andnud valida mitmeid ekskursioone, millest võimalik osa võtta. "Eesti suursaadik korraldab ka vastuvõtu meile ja 11. mail toimub Eurovisioni ametlikus klubis Nordic Night," kergitab ta veidi saladuseloori plaanidelt koha peal, mis juba selged.

Eesti delegatsioonis on sel aastal 20 inimest - Crone, lauluautorid Fred Krieger, Stig Rästa ja Vallo Kikas, Tomi Rahula, produtsendid ja režissöörid ning ERRi töötajad, kes sündmust ka kajastamas. Rootsi poolt ka Victori mänedžment ja sotsiaalmeedia inimesed. "Kuna juba Victori asjus on osalisi Rootsis ja Eestis, on huvitav kogemus - kogu asjaajamine käib inglise keeles ja kuna osapooli palju, on kirjavahetust ka palju, kellega kõike kooskõlastada."

Kostüümidraamat oodata pole


Küll on Eesti etteastete puhul juttu olnud kleitidest, küll käidud Baltikas ülikonnaproovis aastate jooksul. Sel aastal on aga kõik tagasihoidlik: "Victor on kohtunud stilistiga ja ilmselt võtab kaasa 2-3 valikut riideid, ent ennekõike on sel aastal fookus sellel, et nagu Eesti Laululgi, tunneks Victor end ise mugavalt ning hästi. Kuna ta pole ka tohutu lavakogemusega artist, kes võib siis mängida shows muude elementidega, keskendutakse sellele, et ta heaks esituseks end hästi tunneks, liikumises kindel oleks."

Eesti Laulu finaalile sarnane saab olema ka etteaste Tel Avivis. Tulesid ja vilesid ei lisata, vaid loo nimest "Storm" lähtuvat tormi-efekti on loota, kus virtuaalselt luuakse loodetavasti õnnestuvad ja tehniliselt keerukad tormipilved.

Proove tehakse Tallinnaski veel, esimest korda Tel Avivis päev pärast saabumist 5. mail, järgmine alles 9. mail. "Kuna 8. mai on Iisraelis memoriaalpäev, siis sel päeval ei toimu üldse midagi," räägib Rahula, kuidas üks päev on kõik seal peatunud ning eestlastelgi võimalik veidi puhata. "Näiteks oli seal ka politseistreik hiljuti, mis neljaks päevaks kõik ettevalmistused peatas, sest kontserdipaika sisenevaid ja väljuvaid asju polnud kontrollimas kedagi," muigab ta, kuidas keegi tegelikult ei tea veel ka seda, kas Madonna proovide tegemine võib mingeid seni teadaolevaid plaane segi lüüa.

Staarirohke show tulekul


Publiku rõõmuks esinevad lisaks Madonnale sel aastal ka Ukrainat 2007. aastal esindanud Verka Serduchka, kes esitab eelmise aasta võiduloo "Toy". Lavale hüppab Rootsile võidu toonud Mans Zelmerlöw, kes esitab eelmisel aastal Küprost esindanud pala "Fuego", mille originaalne esitaja Eleni Foureira esitab omakorda aga Verka kurikuulsat pala "Dancing Lasha Tumbai". Mansi võidulugu "Heroes" esitab hoopis Austriale võidu toonud skandaalne laulja Conchita Wurst.

Nagu sellest oleks veel vähe, astuvad KÕIK osalejad üles koos suureks ühislooks. "See tuleb äge," sõnab Rahula seni teadaoleva põhjal.

Suurvõistluseks tuleb kohale ka filmistaar Gal Gadot, kelle tuntuimad osatäitmised on olnud linateostes nagu "Wonder Woman" ja "Kiired ja vihased". Üks õhtujuhtidest on Leonardo DiCaprio endine pruut ja modell Bar Rafaeli.

Iisraelis toimuvalt peolt ei puudu ka superstaar Dana International, kes on kohal nii esimeses poolfinaalis, kui ka laupäevases finaalis.

Victor Crone esindab Eestit 1. poolfinaalis 14. mail ja astub üles järjekorras neljateistkümnendana. Kokku osaleb selles poolfinaalis 17 riiki. 2. poolfinaal toimub 16. mail, suur finaal 18. mail.