Põhja Ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi 25- aastane Christopher 2017. aasta 31. detsembril kella 3 ajal öösel Tallinnas Vana-Posti tänaval asuvas ööklubis 30aastast meest rusikaga kaks korda kaela ning näo piirkonda. Süüdistuse kohaselt jätkas ta kannatanu ründamist ja lõi teda jalaga keha piirkonda ning kaks korda rusikaga vastu pead. Pärast seda, kui 30-aastane mees oli Christopheri rünnakust eemaldunud, lõi 29- aastane Uku kannatanut kahel korral rusikaga näkku.

Oma tegevusega põhjustasid süüdistatavad kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse, häirisid kõrvaliste inimeste õigusrahu ja turvatunnet ning panid toime avaliku korra raske rikkumise. Sündmuses süüdistatud muusik Uku Arop võttis eile, 29. aprillil Tallinna kohtumajas peetud istungil süü omaks ning kahetses juhtunut. Lisaks hakati Aropi süüd antud sündmuses lahendama lühimenetluse vormis, mille üheks kergendavaks asjaoluks sai, et muusik oli varasemalt karistamata ning kahetseb juhtunut.

"Ma kahetsen tervet instidenti. Usun, et see oleks võinud pigem olemata jääda, aga ju olid siis ikkagi meie uhkused mängus," kommenteeris ta juhtunut Kroonikale istungi järel ning avaldas kahetsust mitu korda ka istungi jooksul.

Kuigi muusik kaklust kahetseb, siis ei mõista ta enda sõnul tänaseni, miks üks tavapärane klubikaklus kohtuväliselt lahendatav polnud. "Olen Eesti varasemalt nii mõndagi klubikaklust pealt näinud ning seda siia saali viia on ilmselge liialdus," märkis Arop ajakirjanikele ning lisas, et seda millise otsuse kohus langetab, tema kommenteerida ei oska.

"Ma arvan, et saab, mis saab, kuid kohus teeb nii või teisiti õiglase otsuse," ütles ta.

Abraham ehk Lennart Lundve, kes omas antud sündmuses kannataja rollis kommenteeris, et pöördus kohtusse eelkõige enda au kaitseks. "Selle kõige üle hakkas kohe suur vaidlus ning ma ei saanud nõustuda sellega, mida järgmisel päeval erinevad meediakanalid kajastasid ja Uku neis kommenteeris," selgitas ta kohtusse pöördumist Kroonikale.

Praeguse informatsiooni kohaselt läks kohus Aropiga seotud juhtumis üle lühimenetlusele, mille järgi peaks muusik süü jõustumisel maksma kuue kuus jooksul kuni 500 eurot kahjutasu ning pool kannatanu kohtukuludest (675 eurot). Teine pool tuleb kinni maksta muusiku vennal Christopher Muhustel. Erinevalt Aropist ei pääsenud Muhuste nii kergelt, sest on paaril korral eelnevalt juba sarnaste juhtumiste eest juba karistatud olnud. Lisaks on mehel ka antud juhtumis suurem roll. Prokuratuur soovis määrata Muhustele antud rikkumise eest tingimisi karistust, mida soovis kaitsja leevendada samuti kahjutasu maksmisega.

Arop on 500-eurose kahjutasu maksmisega päri, kuid tegi ettepaneku kinkida see raha lastekodulastele, kelle heategevuseks suunatud ürituse nii tema kui ka kannataja ära rikkusid. Idee käis muusik välja ka kohtusaalis.

"See idee oli mul kohe alguses olemas. Tegelikult pole ma nii või teisiti tollest õhtust poolt enda tasu saanud ning ei teagi, et kas tegu oli tõepoolest heategevusliku üritusega. Seega eeldangi, et miks ei võiks selle sama summa endale saada need lapsed, kelle jaoks see kõik korraldatud oli," kommenteeris Arop enda kohtusaalis välja käidud ideed Kroonikale.

Eraldi polnud Arop enda ideed aga kannatanule soovitanud, sest mehed pole endi sõnul väljaspool kohtusaali suhelnud. Kuigi süüdistatavad kinnitavad oma süüd, siis jäävad nad enda öeldule kindlaks. Nii leiavad Arop ja tema vend, et tüli sai alguse räppar Abrahamist, kes oli sõnadega neid enne kaklust provotseerima tulnud. Abraham väidab tänaseni seevastu, et tülis oli süüdi hoopis teine pool. "Mina läksin tol õhtul Christopheri kätt suruma ning temaga tutvuma, mille peale tema mulle nähvas. Edasi uurisin, et miks nad nii ebaviisakad on ja tegelikkuses tahtsin lahkuda, kuid asi lõppes kahjuks teisiti," meenutas Abraham tüli algust Kroonikale.

Kohus langetab lõpliku otsuse 27. mail.