1. Rihanna


Terve maailm sai teada, mis peitub hurmuri Chris Browni tegelikus olemuses, kui 2009. aastal avalikustati pildid üleni sinikates Rihannast. Endine kallim Brown oli naist rünnanud autos ning jättis ta siis tee äärde maha. Alles aastaid hiljem, 2015. aastal, oli Rihanna valmis juhtunust rääkima. "Paljud naised ja paljud noored tüdrukud elavad seda senini läbi. Paljud noored poisid ka. See ei ole teema, mida vaiba alla lükata, seega ma ei saa seda eirata nagu see poleks midagi tähendanud või ma ei peaks seda tõsiselt võtma. Aga ei mina ega keegi teine, kes on koduvägivalla ohver olnud, ei taha seda mäletada. Keegi ei taha seda isegi tunnistada mitte. Seega sellest korra rääkida või lausa 200 korda... Mina pean selle eest karistust kandma?"

2. Amber Heard


2016. aastal alustas Amber Heard lahutust oma näitlejast abikaasast Johnny Deppist. Ametlikes dokumentides väitis Heard, et teda väärkoheldi nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt, mees ise on seda kindlalt eitanud. Samal aastal pöördus Heard läbi väljaande Porter ka kõigi teiste ohvrite poole ja rõhutas neile, et nad ei ole oma olukorras üksi.

3. Reese Witherspoon


Emotsionaalses intervjuus Oprah Winfreyga tunnsitas Witherspoon, et on olnud suhtes mehega, kes emotsionaalselt väärkohtles, olenemata naise toonasest noorest east. Kui naiselt küsiti, mis on olnud tema elu kõige raskem otsus, tunnistas ta, et ilmselt vägivaldsest suhtest lahkumine. "Mu aju lihtsalt muutus ja ma teadsin, et see saab olema väga raske, aga ma ei suutnud lihtsalt edasi minna. Ma olin teine inimene. See muutis mu olemust rakutasandil - see, et ma enda eest seisin."

4. Christina Aguilera


Lauljanna on väga avameelselt rääkinud koduvägivalla keskel kasvamisest ning tunnistas, et terve oma lapsepõlve nägi ta seda nii enda kui ka naabrite kodudes. "See on tasa-tasa teema. Mitte kõigile ei meeldi sellest avalikult rääkida. See teeb inimestel olemise ebamugavaks ja selle ümber on palju häbi. Seepärast ongi mulle oluline, et ma enda reaalsusest räägiks ja sellega teisi aitaks."

5. Mariah Carey


Oma 20ndate alguses oli Carey abielus Tommy Mottolaga, kes oli naisest kõvasti vanem. Naine suutis mehest lahutada nelja aastaga, kuid vägivallast, rääkis ta palju hiljem. "Ma olin siis koos kellegagi, kellel oli mu elu üle suur kontroll. Ta oli minust palju vanem ja väga võimukas ning tahtis, et ma enamikest inimestest eemale hoiaks. Ma ei uskunud, et sealt pääsen."

6. Madonna


1980. aastal oli Madonna abielus Sean Penniga. Üks juhtum, mida kõige paremini teatakse, on, et mees peksis Madonnat 9 tundi järjest, mille tulemusel ta koduvägivalla süüdistused kaela sai. Kõlakate ja ajakirjanduse abiga tuli ilmavalgele ka mitu teist sarnast juhtumit, kus mees popkuningannat rünnanud oli. Senini ei ole veel päris kindel kui paljud neist juttudest ka tõele vastavad, kuid Madonna jalutas mürgisest suhtest pea püsti minema.

7. Tina Turner


Tina Turneri ja endise abikaasa Ike Turneri vägivaldne suhe on üks kõige vähem tuntud kuulsuste koduvägivalla juhtumeid. Endine abikaasa peaaegu tappis oma naise rohkem kui ühel korral, teda jõhkralt pekstes ja vägistades. 1976. aastal suutis naine lõpuks enda eest seista ja lõpetas suhte peale viimast autos toimunud peksmist.

8. Gwyneth Paltrow


Vägivaldseid suhteid ei pea olema ainult kodus. Näitlejanna Paltrow pole kunagi väitnud, et mõni tema endistest kallimatest oleks vägivaldne olnud, kuid üks endine ülemus küll, produtsent Harvey Weinstein. Naise sõnul oli mehe käitumine kõige klassikalisem näide manipuleerivast vägivallatsejast. "Ta võis olla tõeliselt kohutav ja õel ning siis uskumatult hooliv. See oli peaaegu nagu klassikaline vägivaldne suhe."

9. Robin Givens

Näitlejanna Robin Givens oli vaid aasta abielus Mike Tysoniga. Hiljem selgitas naine, et Tyson oli teda peksnud. Peale lahutust istus Tyson ka kolm aastat vangis vägistamise eest. Naine tõdes, et nii kohutav kohtlemine tegi teda lihtsalt veelgi tugevamaks naiseks.

10. Charlize Theron

Theroni lapsepõlv möödus Lõuna-Aafrikas, ema ja alkohoolikust vägivaldse isaga. Naine nägi vägivalda kodus pea iga päev. Olukord viis selleni, et kui Theron oli vaid 15-aastane lasi ema isa enesekaitsena maha.

Allikad: Cosmopolitan, Beliefnet, Your Tango.