1. Ära puutu

Üks esimesi reegleid, mis läheb tagasi lausa keskaega, on, et tema majesteet Elizabeth II ei tohi puudutada. Ajaloolane Kate Williams selgitab, et reegel on otseselt seotud jumalaga. "Monarhid olid jumala poolt määratud, seega neid nähti kui jumalaid ja koheldi ka kui jumalaid."

2009. aastal kergitas kulme Michelle Obama, kes oma käe sõbralikud kuningannale seljale pani. Sama reaktsiooni tekitas ka Cleveland Cavaliers korvpallimängija LeBron James, kes Kate Middletoniga poseerides käe talle sõbralikult õlale asetas.

2. Ilma kingita ei tohi


Kuigi pole väga midagi, mida viia naisele, kellel kõik juba olemas on, siis niisama ei tohi kuningannaga kohtuma siiski minna.

Samuti peab kingitus olema vastav sündmusega. Seega, kui ta külastab näiteks mõnda teist linna või riiki, peaks kink olema seotud kohaliku kultuuriga.

3. Seisa püsti



Alati peab kuninganna saabudes püsti tõusma. Ei olene, kas jalad on täiesti läbi, kõnnid karkudel või lihtsalt ei huvitu kuninganna kohalolust, püsti peab ikkagi tõusma.
Teised võivad istuda vaid siis kui kuninganna ennast mugavalt sisse on seadnud.

4. Ära lihtsalt keeruta pöidlaid


Kui kuninganna tuleb teretama, on oluline, et vastad, kas kummarduse või kraapsuga.

5. Riietuse nõudeid ei tohi ignoreerida


Isegi kui hakkad hiljaks jääma või oled hiljuti ostnud mõne eriti trendika ja moeka rõiva, on alati siiski oluline riietuda vastavalt olukorrale. Kui üritusel on nõutud just seda kleiti, mis sulle ei meeldi, peab siiski selle selga ajama.

6. Ära kasuta vaid eesnime


Kuigi võib tunduda, et kuninglikust perest on juba kõike teada, siis eesnimega pöördumine on täiesti lubamatu.

7. Räägi vaid siis kui kuninganna sinuga räägib


Nagu vanemad lastele ütlema juhtuvad, siis nii kehtib ka kuningannaga - ei tohi rääkida enne kui tema majesteet on kedagi ise esimesena kõnetanud. See reegel kehtib selleks, et kuninganna saaks omada kontrolli kogu vestluse üle.

8. Enne kuningannat ei tohi sööma hakata



Kuigi kõht võib olla väga tühi ja toit laual on lausa hirmuäratavalt hea välimusega, siis ei tohi seda ikkagi enne puutuda kui kuninganna on oma hambad sinna sisse löönud.

Sama kehtib ka lõpetamisega, kui kuninganna kõht on täis, peab ka teistele aitama.