"Troonide mängu" 8. hooaja neljas episood algab matusega, kus jäetakse hüvasti eelmises osas surnute vastu võideldes oma elu andnud pereliikmete, isade, emade, poegade, tütarde ja sõpradega. Nende hulgas olid näiteks Edd Tollett, Lyanna Mormont, Beric Dondarrion, Theon Greyjoy, Jorah Mormont ja Melisandre.

"The Last of the Starks" valmistab tegelasi ette sõjaks Cersei vastu, aga isegi Öökuningast hirmsamal kuningannal on Daeneryse ja Jon Snow liiduarmee suhtes juba plaanid tehtud ning kõige ootamatumal hetkel ilmub episoodi lõpus välja Cersei uus mängukann Euron, kes kasutab ballistilisi odasid, et tappa veelgi ootamatumalt Dany draakon Rhaegal. Ja kui sellest ei piisanud, siis päris episoodi lõpus näeme ka alates 3. hooajast Dany kõrval olnud Missandei pea maha löömist.

Värske episoodi kaadritagusest maailmast rääkivas videos selgus, et Missandeid kehastav Nathalie Emmanuel filmis oma surmastseeni täiesti üksi rohelisel taustal. Tema kaadrid lisati hiljem digitaalselt lõpustseenidesse.


Videos räägib episoodi visuaalsete efektide juht Stefen Fangmeier, et Emmanuel filmis oma kaadrid üksi ilma ühegi teise näitlejata. Eesmärk oli vähendada võimalust, et armastatud tegelase surm võiks varakult lekkida. Ja seda poleks saanud saladuses hoida, kui tema surm oleks filmitud pea 12 meetri kõrgusel müüril koos teiste näitlejatega.

Episoodi lõpus on Nathalie Emmanueli asemel mõnikord digitaalselt loodud nö. statist, aga lähivõtete jaoks filmiti teda rohelisel taustal ning see sobitati hiljem lõpustseenidesse.

Cersei laseb Missandei hukata, aga kuna tema viimane sõna oli "Dracarys", mis andis Danyle mõista, et põleta nad kõik maatasa, siis võime eeldada, et järgmises osas saab meile osaks tõeliselt verine ja põletav lahing.

Nathalie Emmanueli tegelaskuju Missandei tapmisega polnud paljud fännid üldse rahul. Seda nimetatakse ühelt poolt järjekordseks näiteks, et alati tapetakse ära mustanahaline tegelaskuju, keda on seriaali põhitegelaste hulgas niigi vähe. Lisaks solvas paljusid veel see, et endine ori Missandei, kes elas oma elu enne Danyga kohtumist ahelates, suri nüüd taaskord ahelates.

Fännide jaoks ei seisnenud probleem ainult Missandei surmas, vaid stsenaristide soov kõik kiiresti kokku tõmmata, et lõpuks viimase sõjani jõuda. Selle tulemusena tundusid paljudele Brienne'i ja Jaime suhe veider ja Joni suure saladuse avalikuks tulemine rumal. Tundub, et lõpetamisega on nii kiire, et isegi hunt Ghost ei saanud korralikku viimast hüvastijättu Joniga. Selle asemel vaatas Jon teda korra eemalt ja siis lahkus.

"Troonide mängu" viies ehk eelviimane episood linastub 13. mail.