"Äpu teab, et nukk pole inimene ja kui palun tal inimlikke asju teha, siis sattume konflikti," sõnab Seljamaa.

Seda, kes või mis on siis ikkagi Äpu, saab Seljamaa sõnul vaadata sõnaseletusraamatust, mis tänu laste lemmikule ka muudetud - alates 80ndate keskpaigast, kui äpu oli kuulus, on sõna sanaud uue tähenduse. "Enne seda polnud tähendust sellisena, nagu täna teame, sest otsesõnu olen nukunäitlejana eesti keelt muutnud," on veidi uhkustki tema hääles kõlamas.

Kuna Luige Nokk on huumorifestival, rääkis Seljamaa ka naljast laiemalt. Milline siis on üks hea nali? "Teema pole oluline. Festivalil on päevakajalisus oluline, ent tähtsad on ebaloogiline loogika ja psühhollogiline mõjutamine, millega tavaline jutt muutub naljaks."

Ta meenutab: "Kui olin väike poiss nägin filmis Charlie Chaplinit. Tsirkusedirektor küsis temalt, kas sa nalja teha oskad ja ta tegi liigutuse, keksuliigutuse. Vaatas siis alandlikult direktori poole, sest sai ilmselt ka ise aru, et polnud naljakas, aga kokku kujunes olukord ikka naljakaks.

Nalja võib nii surma kui haiguste üle teha, sest kui eesmärk on nalja teha on kõik lubatud, ent see ei tohi olla üleolev ega upsakas."

Äpu astub üles Luige Noka festivalil 8. juunil.