Ansamblit U: ja Mart Kangrot seob pikaajaline koostöö, mille keskmes on peale nüüdismuusika tutvustamise olnud ka interpreedi rolli ja staatuse käsitlused muusikakultuuri hierarhiates. Kontsertlavastus voolib piltlikult öeldes muusika liikumiseks, et anda mõista, et muusikat on võimalik ka näha ja tantsu kuulata. Ka instrumendid, mida muusikutel hallata tuleb, ei piirdu pelgalt nendega, mis tekitavad heli.

Ansambel U: on aktiivseim ja tuntuim uue muusika ansambel Eestis. Ansamblile on iseloomulik tundlik kõlapilt, avatus julgetele eksperimentaalsetele ideedele ning ka kõige nõudlikumate teoste esitamine dirigendita. Kõrvuti Eesti nüüdismuusikafestivalidega on U: esinenud olulistel rahvusvahelistel festivalidel. Üks ansambli oluline suund on süvenemine improvisatsiooni ja ebatraditsioonilise notatsiooni tõlgendamist nõudvate teoste ettekandmisesse. Mängitakse eesti muusikat ning tellitakse uudisteoseid ka välisheliloojatelt.

Mart Kangro on jällegi vabakutseline koreograaf, lavastaja, tantsija. Ta keskendub oma töödes inimkeha ja liigutuse tähenduslikkusele teatris kui semiootilises aegruumis ning lavasituatsiooni olemuslikele küsimustele. Viimastel aastatel on ta toonud lavale ka draamanäitlejatega töid, kus ta ise esinejana lavale ei astu (Teater NO99s ja Von Krahli Teatris, samuti Moskvas). Kangro on pälvinud oma tööde eest ridamisi auhindu ja äramärkimisi nii Eestis kui ka välismaal.

Tänavune Eesti Muusika Päevade teema on “Läbi laulude metsa” (“Through the Forest of Songs”), mis pühendub eriliselt loodusele ja koorilaulule. Festivali kunstilised juhid Märt-Matis Lill ning Timo Steiner on seadnud eesmärgiks siduda nüüdismuusikat erinevate loominguliste valdkondadega etenduskunstidest, kirjandusest ja arhitektuurist videokunstini.

Festival Eesti Muusika Päevad toob kuulajateni uut muusikat mitte ainult Eestist, vaid üle kogu maailma.

Lisainformatsioon ja piletid: www.worldmusicdays2019.ee

Ansambel U: & Mart Kangro / EMP 2019 & World Music Days
9. mai 2019 kell 19.30
Kanuti Gildi SAAL, Pikk 20, Tallinn

Kanuti Gildi SAAL, Pikk 20, Tallinn


Idee ja teostus:
Mart Kangro ja ansambel U: (Helena Tuuling, Levi-Danel Mägila, Merje Roomere, Taavi Kerikmäe, Tarmo Johannes, Vambola Krigul)

Tehnilised ja valguslahendused:
Kalle Tikas

Foto:
Tarvo Hanno Varres

Kestus:
60 minutit


Kontsertetenduse kava:


Alex Taylor (1988, Uus-Meremaa)

“Three Endings” / “Kolm lõppu” viiulile ja klaverile (2017)


Bart de Vrees (1974, Holland)

“For Flute or Piano or Mandolin or Percussion or Bassoon or Guitar or Violin or Harp or Clarinet or………” võimendatud sooloinstrumendile ja videole (2017)


Chin-ting Chan (1986, Hongkong)

“Double Exposure” flöödile, klarnetile, löökpillidele, klaverile, viiulile ja tšellole (2017)


Gordon Fitzell (1968, Kanada)

“Elea” viiulile, tšellole ja klaverile (2011/2016, Eesti esiettekanne)


Lisainformatsioon ja piletid:

Etenduse informatsioon:
Jaga
Kommentaarid