Juba pikemat aega on USA meedias palju juttu nn kolledžiskandaalist ehk sellest, et mitmed kuulsused on sobingu ehk raha abil üritanud oma lapsi headesse koolidesse õppima saata.

Skeemitamise tõttu on kohtu all ka Huffman. Ta on eelkõige tuntud Lynette Scavo osatäitjana USA telesarjas "Meeleheitel koduperenaised" ja 2005. aasta filmist "Transamerica". Viimati mainitud rolli eest sai ta ka kuldgloobuse.

Huffman maksis 15 000 dollarit, et vanim tütar oma katsetel kauem aega saaks ja kontrollija ta vastused ära parandaks. Testis sai ta tütar võimalikust 1600st punktist 1420, seda pettuse abil. Varasemalt koolis eeltesti tehes sai ta tütar circa 1000 punkti. Huffman plaanis enne vahelejäämist sama skeemi ka noorema tütre puhul, aga otsustas siiski loobuda.

Huffman tunnistas end süüdi. Ta puhkes kohtuniku ees isegi nutma. Prokurör taotleb talle nelja kuu pikkust vanglakaristust ning trahvi 20 000 dollarit. Otsus kuulutatakse välja septembris. Huffman on rõhutanud, et ta tütar polnud pettusest teadlik.

Sarnase skeemitamise tõttu on kohtu all ka näitlejanna Lori Loughlin, ent tema pole end süüdi tunnistanud, kohtupidamine ta üle jätkub.