Väidetavalt on kogu sarja lõppemise taga Sheldon Cooperit mänginud Jim Parsons, kes ise enam jätkata ei soovi. Cooper on üks peategelastest ja tänu temale on kujunenud ka sarja olemus, seega ilma Parsonsita uusi episoode teha ei ole võimalik, vahendab Fox News.

Parsons tunnistab, et lõpetamise mõte tuli tal nüüd esimest korda. "See oli esimest korda elus, mil seda sarja teinud olen, et mul tekkis mõte, et äkki ma ei taha enam peale 12. hooaega uut lepingut sõlmida. Ma ei tea, kas see tuleb sellest, et ma olen Jäär, või ma lihtsalt kuulan ennast tähelepanelikult. Aga nii, kui mul see mõte tekkis, sain aru, et see ongi mu vastus."

Näitleja tunnistab, et elu muutumine on tihti faktor, mis sellised otsuseid esile kutsub. "Huvitav on mõelda, kes sa olid 12 aasta tagasi. Ja praegu, kui mul on mõnda Sheldoni lauset raske õppida või öelda, siis on raske mõista, miks. Aga tegelikult sa ei ole enam sama inimene, kes enne. On võimalik, et tegelikult on kõik sulle lihtsalt raksemaks muutunud. Ma ei tea, mis see on, aga sa lihtsalt muutud."