Eile pääsesid kahekordselt turvatud Eurovisioni pressialale Tel Avivis kaks tundmatut isikut, vahendab Aftonbladet. Olukorra teeb eriti ärevaks asjaolu, et EBU ja Iisrael on korduvalt kinnitanud, et on taganud üritusel maksimaalse turvalisuse nii osalejatele kui töötajatele.

Mehed pääsesid pressialasse Eurovisioni teise poolfinaali ülekande ajal. Pealtägijate sõnul tegid nad seda läbi varuväljapääsu, hiilides mööda kahest turvakontrollist, millest üks sarnanes lennujaamas kasutatavale.

Lauluvõistluse korraldusmeeskond kavatseb juhtunusse täie tõsidusega suhtuda.

"Me kavatseme asjasse väga tõsiselt suhtuda. Suhtleme juba isikutega, kes olukorda pealt nägid ning kavatseme seda uurida. Mis puutub ohutusse, siis võtame seda väga tõsiselt," kommenteeris juhtunut Eurovisioni korraldusmeeskond.

Kuigi meeskond kavatseb juhtunusse täiel tõsidusel suhtuda, siis vihjas Tel Avivis olev rootslanna, et ilmselt finaali ajal Rootsi ajakirjanikud pigem ei tööta pressikeskuses.

Kroonika ajakirjanike sõnul ei ole pressikeskuses otseselt muretsemist näha. Helesinistes särkides korravalvureid on ehk tõesti enam kui varasematel päevadel, ka automaatrelvadega sõjaväelasi, nii naisi kui mehi, ent karmistatud turvameetmeid küll reedel otseselt tunda ei ole. Ka intsidendi kohta jõudis info Kroonikani mitte mingeid ametlikke kanaleid, vaid tutvuseid pidi - paljud ei teagi ilmselt sellest vahejuhtumist midagi.