Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp kirjutas oma Facebookis, et nad on viimaste kuude jooksul olnud väga salatsevad, aga täna saavad nad rõõmuga kuulutada, et üks maailma olulisemaid režissööre Christopher Nolan otsustas oma uue filmi osaliselt ka Eestis filmida.

"Eesti ootab suure õhinaga võimalust töötada koos tema, võrratute näitlejate ja meeskonnaga ning muidugi ka Warner Brosi produktsioonimeeskonnaga. See, et meie enda loomingulised ja tehnilised talendid saavad koos töötada niivõrd tunnustatud meeskonnaga, näitab selgelt, et Eesti filmitööstus on õigel teel ning ka seda, et meie välismaiste filmiproduktsioonide tagasimakse tegemise ehk cash rebate'i süsteem saavutab täpselt seda, milleks see loodi ehk toob Eestisse majanduslikku ja kultuurilist kasumit. Koostöö "Teneti" juures aitab arendada meie enda talente ja filmimeeskondi ning täiendab seejuures ka kohalikku filmitööstust ja reklaamib ülemaailmselt ka Eestis asuvaid lokatsioone", kirjutab Sepp.

"Algus" ("Inception"), "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), "Pimeduse rüütli" triloogia, "Dunkirk", "Memento", "Unetus" ("Insomnia") ja "Lõppvaatus" ("The Prestige") režissöör Nolani eepilise spioonimäruli "Tenet" võtted toimuvad kokku seitsmes erinevas riigis, sealhulgas ka Eestis. Filmimiseks kasutatakse nii IMAX tehnoloogiat kui ka 70 millimeetrist filmi.

Kõige tähtsamad võttepäevad Eestis toimuvad ajavahemikus 17-20 juuni ning leiavad aset Tallinna kesklinnas. Võtted toimuvad veel ka juuni lõpus, juuli alguses ja juulikuus pikemalt.

Filmis teevad kaasa Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, John David Washington, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Dimple Kapadia, Clémence Poésy jpt.

“Tenet” jõuab kinodesse järgmise aasta 17. juulil.