“John Wicki” võitlustseene peetakse kinoajaloo ühtedeks kõige lahedamateks ning seda tänu müstilisele võitluskunstile, millest vähesed on kuulnud ning mille trenne ka spordiklubides enamasti ei pakuta. Selle stiili nimi on gun fu, mis originaalis pärineb Hong Kongi legendaarse märulirežissööri John Woo 1980. aastate lõpu filmidest. Woo segas tempokaid võitluskunste tulirelvadega ning peagi jõudis see stiil ka USA kallastele, kus kõige köitvamaks gun fu kasutamise näiteks ongi “John Wick”.

“John Wicki” režissöör Chad Stahelski kirjeldas seda võitluskunsti kui segu Jaapani jiu-jitsust, Brasiilia jiu-jitsust, automaadist, püstolist, pumppüssist ja judo püstimaadlusest. Nimiosalise kehastaja Keanu Reeves võttis nii need kui ka teised võitlusmeetodid ning viskas piltlikult öeldes blenderisse, nii et välja tuli osaliselt traditsiooniline, osaliselt aga eksperimentaalne võitlusstiil.

"John Wick"

Tulirelvad

Tulirelvad on just need, mis gun fu ainulaadseks teevad. Kui tavaliselt on filmides käsivõitlus ja tulistamine kaks eraldiseisvat asja, siis “John Wickis” on püstolid lahutamatu osa võitluskunstist. Sellele on omased traditsioonilised võtted, millele paneb punkti täpselt väljatulistatud kuul.

Jeet kune do ja kali

Neid võitluskunste filmi režissöör ei maini, kuid mõlemad on esindatud. Näiteks kui nimitegelane sattub Vene maffiabossi läkitatud palgamõrvari preili Perkinsiga rusikavõitlust pidama.

Judo

Judot on filmis tonni kaupa, nii et Keanu Reeves teenis pärast hoolsat trenni välja au kanda musta vööd. John Wicks kasutab tervet valikut judoheiteid, et ründaja enne hästi sihitud lasku pähe toapõrandale kukutada.

Jiu-jitsu

Kui võideldakse juba põrandal pikali, on John Wicki käsutuses terve arsenal võtteid Brasiilia jiu-jitsu õpikust. Reeves sai sel alal trenni legendaarsetelt vendadelt Machadodelt, et sujuvalt miksida jiu-jitsu võtteid tulirelva kasutamisega.