TÄIENDUS: "Teneti" poster võeti filmiportaalist IMDb maha, sest see osutus fänniloominguks.

See ei tähenda muidugi, et Nolan teeb tegelikult hoopis "Alguse" järge, vaid pigem seda, et tema reklaamikampaaniatel kipub olema sarnane stiil. Postrit vaadates meenub ka Alfred Hitchcocki "Vertigo" reklaamplakat. Millele see vihjab? Raske öelda.

Kuna tegu on spioonifilmiga, siis tuletab see meelde ka kunagisi sahinaid, et Nolan soovis ühel hetkel teha järgmist Bondi-filmi, aga seda täiesti uue näitlejaga. See tal ei õnnestunud, sest Daniel Craig naases peaossa ja uus Bondi-film linastub järgmise aasta aprillis. Nolan naudib oma väga edukate filmide tõttu ka täielikku loomingulist vabadust ehk see on miski, mida Bondi-filmi loomine poleks talle niikuinii andnud.

Nolan väljendas oma armastust Bondi vastu ka omamoodi spioonipõnevikus "Algus", mille plahvatuslik finaal leidis aset lumiste mägede vahel. Nüüd teebki Nolan oma nö. variandi Bondi-filmidest ja see kannab nime "Tenet".

Kuna sõna "Tenet" tähendab tõekspidamist ja uskumust ning on ühtlasi ka palindroom ehk sõna, mis tagurpidi loetuna annab sama sõna, siis saab sellest järeldada, et päris tavapärast spioonikat Nolan siiski ei tee. See saab olema ootamatult ulmeline ja üllatusi täis.

Kui Nolanil õnnestub oma filmi jaoks tõesti Laagna tee sulgeda, siis tähendaks see Eesti filmitööstuse jaoks väga palju ja meelitaks siia oma raha tooma ka mitmeid teisi Hollyoodi suurimaid stuudioid.

"Tenet" linastub järgmise aasta 17. juulil.

"Tenet" poster:

"Tenet"

"Algus" poster:

"Algus" ("Inception", 2010)