"See on minu suurim õudusunenägu ja see käib minuga siiani kaasas," kirjeldab Donahue. Saateosalejatega töötas Rob Huizenga ehk doktor H, kes vastutas ka nende tervise üle.

Osalejate sõnul olid tema meetodid karmid ja ebainimlikud, mis sisaldasid ka ebaseaduslikke ravimeid ja küsimusi tekitanud meditsiinilisi katseid. "Inimesed kukkusid pärast kaalumist lihtsalt kokku," ütleb teise hooaja osaleja Suzanne Mendonca.

"Minu hooajal viidi viis inimest haiglasse. Ta teadis täpselt, mis me tegime ja ta ei üritanud peatada meid," vihjas ta doktor H-le. Osalejad on pöördunud pärast saate lõppu arstide juurde haigustega, mis võivad lõppeda ka surmaga.

Allikas kinnitab, et osalejad tarvitasid võttemeeskonna soovitusel Adderalli, mida kasutatakse ravimi ja narkootikumina. Osalejad kirjeldavad, kuidas nende poole pöördusid hooaja vältel assitendid, kes andsid pruuni kotikese, kus olid tabletid ning neid tuli kindlasti manustada. "Ta tuli minu juurde ja ütles, et võta seda. See oli must ja kollane. Minu esmane reaktsioon oli "Mis asi see kurat on?"," meenutab võistleja Joelle Gwynn.

Tema oli nõustunud vaid ühe tabletiga, mis pani teda tundma hüperaktiivsena ja närivilisena, kuid soodustas liikumist ja sportimist. See oligi nende põhitegevus kaalulangetuse eesmärgil. "Inimesed mõisavad Bill Cosby't hukka, et ta naistele tablette, kuid paksudele inimestele on see normaalne, et nad võtaksid kaalust alla. Ma tunnen nagu mind oleks vägistatud," lisas Gwynn.

Loomulikult keerab Huizenga kõik väited ümber ning lisab, et igasuguseid narkootikume taunitakse ja võistlejatele tehakse isegi uriiniproove, et praakida välja need, kes neid tarvitavad.