Stsenarist John August ("Aladin", "Frankenweenie", "Charlie ja sokolaadivabrik", "Suur kala"), kes teeb koos Craig Maziniga taskuhäälingut "Scriptnotes" stsenaariumite kirjutamise maailmast, avaldas oma koduleheküljel "Tšernobõli" kõikide episoodide stsenaariumid PDF kujul.

1. episood – “1:23:45

2. episood – “Please Remain Calm

3. episood – “Open Wide, O Earth

4. episood – “The Happiness Of All Mankind

5. episood – “Vichnaya Pamyat

See annab neile, kel seriaal nähtud, uue ja hoopis teistsuguse võimaluse iga episoodi uuesti kogeda ja seejuures ka õppida, kuidas käib seriaali episoodide kirjutamine.

Episoodide stsenaariumeid lugedes soovitame kuulata taustaks ka varalahkunud Jóhann Jóhannsson koostööpartneri ja mitmete bändidega (Animal Collective, Sunn O))), The Knife, Throbbing Gristle, Ben Frost, Nico Muhly ja Múm) koos esinenud või töötanud Hildur Guðnadóttiri muusikat, sest lisaks sellele, et need noodid tõstavad ihukarvad üles ja panevad seriaali emotsionaalsemaid stseene vaimusilmas uuesti läbi elama, on ka muusika saamislugu väga huvitav.

Nimelt käis helilooja Hildur Guðnadóttir Leedu Ignalina tuumajaamas, mis asendas seriaalis ka Tšernobõlit, erinevaid helisid salvestamas. See tähendab, et kõik, mida muusikas kuuleme, on loodud tuumajaamas salvestatud helidemaailma põhjal.

Lisaks annab igale episoodile huvitava tausta ka "The Chernobyl Podcast", kus seriaali looja Craig Mazin lahkab eraldi iga episoodi.