“Kohtuniku” peaosades astuvad üles Mait Malmsten (“Kertu”, “Rotilõks”) ja Märt Avandi (“Vehkleja”, “Punane elavhõbe’’).

Mait Malmsten kehastab filmis kohtunikku, kes esindab rangeid seadusi ja reegleid. Kui ta oma järjekordsel kohtuistungil määrab pikaajalise vangla-karistuse naisele, hakkab teda jälitama süüdimõistetud naise vend, keda mängib Märt Avandi. Vend leiab, et langetatud otsus on ebaõiglane ning nõuab, et kohtunik oma otsust muudaks. Meeste vahel tekkinud konflikti tõttu saab aga ühtäkki õigusemõistjast endast kurjategija.

Suutmata oma süütegu tunnistada, põgeneb kohtunik Soome. Oma teekonnal teisel pool lahte, satub ta erinevatesse koomilistesse olukordadesse ja kohtab kummalisi inimesi. Irooniast hoolimata ei õnnestu mehel oma südametunnistuse eest pageda ning tehtud vigade heastamiseks naaseb ta kodumaale.

Kõrvalosades teevad veel kaasa Jaan Rekkor, Lee Trei, Kaie Mihkelson ja Sakari Kuosmanen. Film lavastajaks ja stsenaristiks on Andres Puustusmaa, keda kinokülastaja teab filmide “Rohelised kassid”, ‘’18-14‘‘ ja “Punane elavhõbe‘‘ režissöörina.

Filmi operaator on Andrey Kulpin, monteerija Andreas Lenk, helirežisöör Indrek Soe ning režissööri assistent Anti Reinthal. Filmi muusika on loonud Priit Pajusaar. “Kohtuniku” produtsent on Katerina Monastyrskaya. Filmi tootis Leo Production ja levitab ACME Film.

“Kohtunik” linastub Eesti kinodes 6. septembril.