Kahekordne oskarivõitja töötas Kentuckys tubakafarmis kui tema juurde tuli sugulane küsimusega, kas ta oleks huvitatud rollist filmis, mis räägib hobuse võidusõitudest ("And they're off, 1982). Clooney nõustus rolliga ja ülejäänud on juba ajalugu.

Iseloomult malbe 58-aastane näitleja väidab, et ainuke põhjus, miks ta oma isa jälgedes ajakirjanikuks ei hakanud oli vastavate oskuste puudumine. Vaadates tema CV-d on seda siiski raske uskuda.

Clooney pälvis ülemaailmse kuulsuse mängides Dr. Doug Rossi sarja "Kiirabihaigla" 1990ndatel, mille eest võitis ka Emmy. Sealt edasi tegi George haruldase, kuid sujuva ülemineku telenäitlejast filminäitlejaks.

Clooney rääkis Sky Newsile, et see on hierarhia, mis ei mahu talle pähe.

"Näitlejatel on oma hullumeelne võimujärjekord. Filminäitlejad vaatavad telenäitlejatele ülalt alla, telenäitlejad teevad sama jällegi reklaaminäitlejatega. Teatrinäitlejad vaatavad seevastu filminäitlejatele ülalt alla."

"Isegi Los Angelesis elavad New Yorklased, hoolimata sellest, et nad on juba 30 aastat Los Angeles elanud muudkui korrutavad, et nad on tegelikult ikka New Yorki näitlejad."

Nüüd, pärast 20-aastast eemalolekut, on ta ekraanil tagasi. "Ma olen aastaid televisioonis töötanud - produtseerinud, lavastanud või kirjutanud. Aga ma ei ole juba tükk aega kaamera ette sattunud. Mina ei mõelnud sellest kui telepilti tagasi tulekust, ma mõtlesin sellest kui kohast, kus oma jutte rääkida. Meediast ma ei ole hooli, mulle meeldib lihtsalt tööd teha."

Ja töötab ta palju, žongleerides oma tele- ja filmikarjääri vahel, hoides samal ajal ülal ka aktivisti rolli poliitilistel ja majanduslikel teemadel. Tema aktivisti tööst on muidugi raske rääkida ilma, et mainiks naist Amal Clooneyt, kes on elukutselt inimõiguste advokaat.

Paar abiellus aastal 2015, ja kolm aastat hiljem said neist kaksikute Alexanderi ning Ella vanemad.

Clooney ei osanud ette arvatagi, et temast saab pereinimene hilistes 50ndates: "Ma lähen lihtsalt eluga kaasa."

"Selles eluetapis ei oodanud ma enam pere, kuid siis kõndis Amal mu ellu. Kõik muutus märkimisväärselt ilusal ja ootamatul viisil."

"Ma olen alati kõvasti tööd rabanud ja sellesse ka uskunud. Mu elus on palju asju, mida soovin, et oleksin teisiti teinud, aga kui kõik see on mind praegusesse hetke toonud, siis ma arvan, et see oli vajalik."

George Clooney reklaamib hetkel ka oma uut miniseriaali "Catch-22", mille ta ise produtseeris, lavastas ja milles on tal endalgi roll.

Miniseriaal põhineb 1961. aasta Joseph Helleri romaanil, millel on Clooney jaoks ka tähtis ja aktuaalne poliitiline sõnum. Clooney arvab, et praegused "hullumeelsed ja absurdsed" ajad on ideaalsed, et tagasi tuua poliitiline satiir, millega meenutada, et kõik on ajutine ja korduv.

Hollywoodi staar, abikaasa ja isa - George Clooney elus on kõik lõpuks paika loksunud.