Hommikul Star FMi eetris tööl olles tunnistas Roosileht: "Põhjendust sellisele käitumisele ei olegi tegelikult olemas. Kui sa midagi sellist ebameeldivat teed, siis õigustada siin ei olegi midagi."

Täna ennelõunal toimub kohtuistung, milleks mees on enda sõnul valmis: "Karistus kindlasti tuleb ja see tuleb vastu võtta sirgeselgselt, edasi tuleb ikka elada."

Kohtumajja jõudes oli alati rõõmsameelne Roosileht sootuks tõsisem, viisakas pintsak seljas, valmistus ta üksi kohtuniku ette astuma ning keeldus vähemalt istungi eel kommentaaridest.

Roosileht tänas kohtus, et teda varem välja lasti, kuigi oleks võinud arestimajas hoida 48 tundi ehk tänase istungini ning sõnas ka, et palub lubade allesjätmist, kuna juhtimisõigus on talle väga oluline tööl käimiseks, sest nii varasel ajal bussid ei liigu. Load on Roosilehel alates aastast 1977. ja varasemalt on tema ainus karistus üks kiiruseületamine Tallinnas umbes aasta tagasi. Ta tunnistas täielikult oma süüd ning tehti lühimenetlus. Roosileht avaldas soovi rahaliseks karistuseks, mitte tingimisi vangistuseks.

Roosilehe sõnul on see tema elu raskeim periood ning ta palub kergemat karistust. Tunnistab, et on ka ise õpetaja olnud ja pidanud raskeid otsuseid vastu võtma.

Kohus arutab rahalise karistuse määramist ning Roosileht sõnas, et on aasta esimese viie kuuga teeninud 7000 eurot.

Prokurör tegi ettepaneku määrata Roosilehele katseaeg 1 aasta, kui ta selle aja jooksul uut kuritegu toime ei pane, siis ei lähe 4-kuuline taotletud vangistus täitmisele. Taotleti ka, et load jääksid talle alles töö tõttu.

Pärast mõtlemisaega kohtunik nõustus, et tegu ei ole paadunud liiklusrikkujaga ning talle määrati 1,5 aastat katseaega, load otsustati tööl käimise võimaldamiseks alles jätta. Lisaks tuleb Roosilehel maksta menetluskulud 405 euro ulatuses. Katseaeg algas täna, 18. juunil. Kui ta katseajal seadust ei riku, ei rakendu taotletud karistus - 3 kuud ja 28 päeva vanglakaristust.