Sarja “Sild” (venekeelse originaalpealkirjaga “Most”) teine hooaeg algab sellega, et Peterburi linna tammi tugisambasse sõidab sisse kaater, mille tekil on mannekeenid: mees, naine ja kaks last. Päästjad avastavad, et naismannekeeni asemel istub laip. See on Marta Anders, Eesti konsul Peterburis. Taas luuakse ühine uurimisgrupp, mida juhivad Eesti politseist Inga ja Vene poolelt Maksim.

Krimisarjas Tallinna politseiprefekti mängiv Eesti tippnäitleja Guido Kangur ütles eelmisel sügisel esimese hooaja järel, et talle meeldib originaal “Sild” väga, kuna selles on pinget ning väga hea režissööri- ja näitlejatöö. “Enne võtetele minemist vaatasin iga kord uuesti Taani-Rootsi “Silla” osasid,” rääkis Kangur toona. “Kuigi adaptsioonis ju põhimõtteliselt midagi väga muuta ei tohtinud, selgus võtetel, et muudatusi oli ikkagi palju.”

“Sild” põhineb samanimelisel Taani-Rootsi menusarjal (originaalpealkiri “Broen/Bron” ), mida on näidatud rohkem kui 100 riigis, sealhulgas Eestis. Taani-Rootsi hinnatud krimisarja “Sild” on alates 2011. aastast valminud neli hooaega ning see on filmiportaalis IMDBs kogunud keskmiseks hindeks 8,7 10st ja filmiportaalis Rotten Tomatoes skooriks 100%. Eesti-Vene versioon originaalist on kolmas adaptsioon pärast Mehhiko-USA sarja “Sild” ning Suurbritannia-Prantsusmaa ühisseriaali “Tunnel”, pärast on valminud veel Malaisia-Singapuri ning Saksa-Austria versioon populaarsest krimisarjast.

Reklaamivabast voogedastuskeskkonnast TVPlay Premium näeb “Silla” tervet teist hooaega, mis koosneb kümnest 50-minutisest episoodist. Samuti on TVPlay Premiumis “Silla” esimene hooaeg, mis esilinastus Eestis eelmisel aastal. Krimisari on kättesaadav SIIN.