Maakuli degeneratsioon on sundinud Denchi loobuma juhtimisest, mis talle kõige rängem löök oli, vahendab Daily Mail. "Paar aastat tagasi lõpetasin sõitmise, mis oli mu elu kõige valusam hetk. See oli täiesti kohutav, aga ma tean, et tapan kellegi kui rooli istun."

Kuigi probleemi ravida ei saa, siis halvenemist on võimalik aeglustada. Näitleja silmadesse tehtud juba kaheksa süsti, kuid olenemata sellest takistab halb nägemine vajalikke toimetusi.

Näiteks ei suuda Dench enam lugeda ning rollideks aitab tal valmistuda assistent või kõige suuremate tähtedega trükitud käsikiri. "Ma ei saa enam ajalehte lugeda, ristsõnu teha või raamatuid lugeda."

"Mul on inimesed, kes mulle loevad või mind ridadega aitavad. Võtteplatsil õpid pähe, kus kõik asjad asuvad. Kõik on hästi, kui sellega toime tuled. Kokkuvõttes kutsutakse seda näitlemiseks, inimeste lollitamiseks. Seda ma teengi."

Kõige rohkem tunneb Dench muret, et inimesed, keda ta halva nägemise tõttu ära ei tunne, võivad solvuda. "Mõned inimesed, kes olukorrast ei tea, võivad arvata, et ma ignoreerin neid, kuigi ma tegelikult ei näinud neid üldse."