Disney tegi näitleja valiku Arieli rolli jaoks avalikuks kolmapäeval ja rahvas ei ole seda uudist just kõige paremini vastu võtnud. Originaalses, 1989. aasta multifilmis oli väike merineitsi Ariel valgenahaline.

Nii mõnedki on kurtnud, et Halle on halb valik sellesse rolli, sest ta on mustanahaline. Üks Disney fänn kommenteerib: "Lugu võtab aset Taanis - see on loogiline, et Ariel on valgenahaline ja punaste juustega, ma ei saa aru, miks teil on vaja tema välimust muuta."
Järgmine lisas juurde: "Ariel oli valgenahaline punaste juustega, kes võitis miljonite laste südamed kogu maailmas."
"Kõik ootavad näha vana tuttavat Arieli ka uues filmis, ma lihtsalt ei mõista osatäitjate valikut siin."

Sellegipoolest leidus ka palju fänne, kes kaitsesid Disney valikuid. Toodi välja, et Ariel on väljamõeldud karakter ja juba seetõttu ei pea tal olema kindel "ainuõige" rass. Nendel fännidel, kes pooldavad Disney otsust on hea meel, et Disney esindab oma filmides igast rassist inimesi. Arvatakse ka, et kogu kriitika "Väikse merineitsi" peosatäitja juures tuleneb ainult vihast ja rassismist.

"Rassism lausa hüppas teist välja kui Halle valiti Arieli rolli. Merineitsid on müütilised olendid. Kes sulle ütles, et nad ainult valged on?" Ka järgmine kommentaar nõustus: "Mind ajavad selle otsuse kriitikud segadusse. Tähtis on see, mis emotsiooni see karakter edasi annab, mitte 30aasta taguse muinasjutu tõlgendamise täpne kopeerimine."

Sellest rollist võib 19-aastase Halle Bailey jaoks saada suureks murdeks ja anda talle alguse edukaks karjääriks. Eelnevalt on tal olnud vaid väikesed rollid.

Filmi tootmine algab 2020. aastal ja juba praeguseks on teada, et filmist saab suur hitt.