Esialgu rääkis Elina oma osavõtust võistlusel ainult oma perele ja veel paarile lähedasele inimesele, kes olid naise otsusest väga üllatunud. Sellegipoolest kujunes lõpuks perekonnast tema suurim tugi. Kalju lisas, et tema väike poeg oli ema suurim fänn, käies isegi kohtunike laua juures mitmeid kordi hüüdmas: "Emme võidab!". Kuid kui naisele lõpuks kroon pähe asetati, oli poeg hetkeks täitsa kohmetu. "Ta ehmatas ja tuli isegi selline lause, et kas emme ei tule enam kunagi koju," ütles naine.

Pereelu oli ainus, mis sai natuke kannatada, sest hommikul olid varased lahkumised ja õhtul hilised tagasitulekud," ütles Kalju "Vikerhommikus", et oma last nägi ta peamiselt siis, kui poiss oli juba magama läinud. Siiski sai värske Missis Estonia ka selle katsumusega hakkama ja ütleb, et see oli seda väärt.

Elina jaoks oli see esimene tiir missikarusselil ja ta ütleb ka, et ilma pakkumiseta ei oleks seda ka juhtunud. "Tiina Jantson, kes on seda üritust 27 aastat oma õlul vedanud, võttis julguse, tuli minu juurde," selgitab Kalju, et jutt oli nii veenev ja nii see jah tuligi.