Kui kuninglik paarike oli kuus aastat koos olnud läksid nad aastal 2007 mõneks kuuks lahku, vahendab The Sun. Cambridge'i hertsog jättis nimelt Kate'i maha, sest prints Charles ütles noormehele, et prints on 25-aastaselt tõsise suhte jaoks liiga noor ja valede lootuste andmine Kate'le oleks neiu suhtes ebaaus.

Kuid Cambridge'i hertsoginna raamatus "Kate: the future queen" ütleb kuninglik ekspert Katie Nicholl, et ei läinud pikalt aega enne kui William tuli oma endiselt tüdrukult teist võimalust paluma.

William jättis Kate'i maha 2007. aasta aprillis ja kohtus neiuga juba sama aasta mais lootusega ära leppida. Katie kirjutab: "Nad kohtusid salaja Carence House's ja ka lähedal olevas pubis, kus William ütles Kate'le, et tahab temaga jälle koos olla. Kate aga ei tahtnud asjadega seekord kiirustada, olles lahkuminekust päris murtud ja ütles Williamile, et tal on veidi aega vaja."

Juunis kutsus William neiu siivutule kostüümipeole oma kasarmus ja autor väidab, et selleks oli ka Kate nende tuleviku osas juba otsusele jõudnud. Autor lisas: "Kate oli peole minnes riietatud nagu põetaja - seksikas põetaja, võrgust sukkade ja lühikese kleidiga."

Seda pilti nähes hakkas prints William Kate'il sabas käima nagu kutsikas ja nende vahel süttis säde uuesti - nad ei suutnud enam käsigi üksteise küljest eemal hoida, räägivad kaaspeolised.

Kate kommenteeris aastal 2010 ka nende lühidat lahusolekut: "Tol ajal ei olnud ma selle üle väga õnnelik aga tegelikult tegi see mind tugevamaks inimesena. Ma ei saanud sellest toona küll aru, kuid ma väga hindasin seda aega iseendale."