"Minu plaan on lõpetada Eesti rokirahva mõnitamine ja tahan rokikultuuri elus hoida," ütles Pilt tänavu kevadel ERR-ile. Pildi sooviks on, et ta saaks sageduse kasutuse võtta lisaks Tallinnale ka Tartus ja Pärnus. Jaama nimeks oleks saanud Radio Mania, mis tegutses aastatel 2002-2017. Raadiojaama haldas Sky Media, Pilt kasutas sagedust rentnikuna.

Täna teatas Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve amet need 28 raadiojaama, mis saavad enda programmi edastamisega jätkata.

Konkursil väljaantud 28-le tegevusloale esitati TTJA-le kokku 34 taotlust. 23 tegevusloa puhul esitati ühele tegevusloale üks taotlus. Neil juhtudel anti uued load välja lähtuvalt taotluste nõuetekohasusest.

Konkurents oli viiele tegevusloale, millele esitati kokku 11 taotlust, mida hindas TTJA juurde loodud nõuandev komisjon. Valikmenetluse käigus hindas komisjon taotluste vastavust kultuuriministri kehtestatud kõrvaltingimustele, s.h. kavandatud raadioprogrammi vastavust peamisele sihtrühmale. Komisjoni hinnangu põhjal tehti ettepanekud TTJA peadirektorile anda välja tegevusload konkursil parima pakkumise teinud taotlejale ja keelduda lubade väljastamisest neile, kes ei osutunud valikmenetluses parimaiks pakkujaiks.

TTJA peadirektor Kaur Kajak märkis konkursi kokkuvõtteks, et raadiokuulajad võivad tunda heameelt, sest suurem osa tänaseid raadioprogramme saavad võimaluse jätkata ka uute tegevuslubade alusel, kuid on ka mõned uued tulijad, kes teevad Eesti raadiomaastikku mitmekesisemaks. Samuti paranevad mitme raadioprogrammi levialad ja nii jõuavad raadioprogrammid ka uute kuulajateni.

Paljudele kuulajaile ammu tuttavad raadioprogrammid saavad jätkata, nagu Kuku Raadio, Sky Plus, Star FM, Raadio Elmar, Raadio MyHits, Retro FM, Tre Raadio, Äripäeva Raadio, Pereraadio, SKY Raadio, Raadio Kadi, Ring FM, Narodnoje Radio, Nõmme Raadio, Rock FM, Power Hit Radio, Raadio 7, Russkoje Raadio, Jumor FM, DFM, Radio Volna, Semeinoje Radio, Radio ELI, NRJ, Ruut FM ja Kaguraadio (praeguse nimega Raadio Marta).

Uute tegevuslubade alusel jõuab peatselt eetrisse uus eestikeelne meelelahutuslik raadioprogramm Relax FM, püsivalt hakkab tegutsema soome- ja inglisekeelseid saateid pakkuv programm SSS-Radio.