Ühe stseeni ajal oli ette nähtud näitleja pihta "tulistamine", kuid keegi ei teadnud, et relvas on päris kuulid. Lee suri kõhtu saadud haavadesse. Relva sisse pandi küll paukpadrunid, aga ometi juhtus õnnetus ja Lee sai pihta. Filmitegijad pidid maksma suuri trahvisummasid ning maailm jäi ilma ühest suurepärasest näitlejast. Lee surma järel hakati hoolikamalt kontrollima tulirelvade kasutamist võtete ajal.

Alex Proyasi ("Dark City", "I, Robot") 1994. aasta sünge fantaasiafilm "Vares" ("The Crow") põhines James O'Barri 1989. aasta samanimelisel koomiksil, mis ilmub tänase päevani. Film ei saanud kahjuks populaarseks tänu hämmastavalt stiilsele nägemusel ja suurepärasele režiile, vaid selle tõstis popkultuuris tähtsale kohale hoopis Bruce Lee poja Brandon Lee surm.

1993. aasta 31. märtsil sai Brandon Lee Põhja-Carolinas toimunud Screen Gemsi stuudiovõtete püstolikuulist surmavalt haavata. Tegemist oli kahetsusväärse õnnetusega, mida poleks pidanud kunagi juhtuma, aga juhuste kokkulangemise tõttu oli Brandon Lee kaasnäitleja Michael Massee see, kes vajutas päästikule ja lõpetas Bruce Lee poja elu. Siinkohal on paslik märkida, et võitluskunstide meister ja näitleja Bruce Lee suri 32-aastaselt. Tema poeg Brandon Lee aga 28-aastaselt.

Õnnetus juhtus hetkel, mil filmiti stseeni, kus Brandon Lee kehastatud Eric Draven astub filmi alguses oma korterisse ja leiab sealt eest jõuguliikmed, kes peksavad ja vägistavad tema naist. Dravenit tulistati samal hetkel, kui ta uksest sisse astus. See pidi olema täiesti tavapärane stseen, kus polnud vaja isegi relvaeksperdi James Moyeri abi. Ometi läks midagi valesti.

Relva pandi ohutud kuulid, mida oli vaja näidata lähivõtete jaoks. Seejärel asendati need paukpadrunitega, sest filmiti tagasivaatavat stseeni, mis selgitas, kuidas Eric Draven surma sai ja mis ta kättemaksuhimulisena surnust tagasi tõi.

Revolverisse (.44 Magnum Smith & Wesson mudel 629) sisestati küll paukpadrunid, aga selle asemel, et kasutada ametlikke ja ohutuid padruneid, tehti need aja kokku hoidmise huvides võtetel kiiruga valmis. Teadmatusest sündinud õnnetuse suhtes tähendaski see, et osad kuulid olid võimelised ikkagi plahvatama ja metallosasid välja tulistama. Ja just see tabaski Brandon Leed.

Selle vigaste paukpadrunitega relva päästikut vajutaski Lee kaasnäitleja Michael Massee, kes lahkus meie hulgast 64-aastasena 2016. aastal. Nii tema kui ka teised ei saanud esialgu midagi aru, aga kui Lee maha kukkus ja haavast hakkas ved voolama, said kõik lõpuks aru, et see polnud osa stseenist.

Lee viidi haiglasse ning sealt avastati, et kuul on jäänud selgroolülisse kinni, aga isegi pärast kuue tunni pikkust operatsiooni ei suudetud Lee elu päästa. Lee oli kõigest 28-aastane ja "The Crow" edu näitas hiljem, et temast oleks kujunenud senini tegutsev maailma suurim filmistaar.

Surmaga kaasnenud õnnetus tähendas, et võtted lükati edasi ja kui film 1994. aastal linastus, siis pühendati see Brandon Lee mälestusele ja tema kihlatule.

Õnnetust hakkas uurima ka politsei, kes tuvastas, et tegu oli tõesti õnnetusega ning muidugi ei süüdistatud näitleja surmas ka Michael Masseed, kuigi see jäi teda terveks eluks kummitama.

2007. aastal rääkis Massee uudistesaates Extra, et õnnetust poleks pidanud üldse juhtuma, sest tal ei pidanud relva üldse enne stseeni algust käes olema, aga režissöör muutis võtetel plaane. Kui relv oleks Massee kätte hiljem jõudnud, siis oleks võibolla keegi ka padrunite viga märganud.

Massee loobus pärast "The Crow" võttel juhtunud üheks aastaks näitlejakarjäärist. Ta astus hiljem üles 2012. aasta Ämblikmehe filmis "Imeline Ämblikmees" ("The Amazing Spider-Man") ja selle kaks aastat hiljem linastunud järjes. Teda sai näha ka väga paljudes seriaalides, mille hulgas olid näiteks "24" ja "Rizzoli & Isles".

Michael Massee oli andekas karakternäitleja, kelle karjäärist käisid läbi David Fincheri põnevikud "Seitse" ("Se7en") ja "Mäng" ("The Game"), Spike Lee produtseeritud õudusantoloogia "Tales from the Hood", superkangelasefilm "Kassnaine" ("Catwoman"). David Lynchi sürreaalne neo-noir draama "Kadunud kiirtee" ("Lost Highway") ja Wim Wendersi põnevik "The End of Violence", aga ometi mäletatakse teda peamiselt mehena, kes tappis Bruce Lee poja.

Massee suri 2016. aastal maovähi tõttu.

Allikas: thevintagenews.