Hoolimata sellest, et Ed Sheeran esineb massivsetel lavadel üle terve maailma, ütleb ta, et põeb ka klaustrofoobiat ja talle ei meeldi suurtes rahvamassides olla.

Oma viimase albumi avaldamise puhul andis ta intervjuu The Sunile: "Mulle ei meeldi suured grupid inimesi, mis on irooniline arvestades, et ma esinen pidevalt tuhandete inimeste ees. Mul tekib klaustrofoobiline tunne kui mu ümber on liiga palju inimesi. Mul ei ole probleemi inimestega suhelda, aga just siis kui inimesed filmivad ja jõllitavad mind, tekib mul imelik tunne."

Ta räägib veel, et on oma häirega tegelenud juba kaheksa aastat. Ta vihjas ka lahingule oma vaimse tervisega tema viimases singlis "I don't care", kus hoolikas kuulaja märkab lüürika seas lauset: "Nende kõigi inimestega minu ümber olen ma halvatud oma ärevushäirest, aga mulle öeldakse, et just siin ma olema peangi."

Laulja selgitas veelgi, et kui temast tehakse avalikult pilti, tunneb ta end nagu loomaaia puuriloomana. Ka tuuridel käib Ed nüüd ainult nelja oma lähima sõbraga ja on oma laiemaid suhtlusvõrgustikke kitsamaks tõmmanud, et tema läheduses oleksid ainult inimesed, keda ta tegelikult ka tunneb ja teab. "Kui ma elaksin Londoni kesklinnas ja veedaksin oma aega inimestega siis ma ei teaks, kas need inimesed on minuga sõbrad minu staatuse pärast, või päriselt minu enda pärast," räägib 28-aastane popstaar.