"Põgenemisplaani" ("Escape Plan") filmiseeria sai alguse ideest tuua ühes filmis kokku märulilegendid Stallone ja Arnold Schwarzenegger. Selleks oligi 2013. aasta "Põgenemisplaan", kus Stallone'i ja Schwarzeneggeri tegelaskujud põgenesid maailma karmimast vanglast.

Teises osas "Põgenemisplaan 2: Hades" Schwarzeneggerit küll enam näha ei saanud, aga tagasi oli Stallone, kellele pakkus seltsi hoopis Dave Bautista ("Stuber") ja 50 Cent ehk Curtis Jackson. Seekord tungiti salajasse vanglasse, et sealt uuesti põgeneda. Kui esimene osa linastus kinodes üle kogu maailma, siis teine jõudis USA turul vaatajateni ainult nö. "otse-DVD" vahendusel ehk otse voogedastuskeskondadesse. Küll aga linastus film Eestis.

Kolmas osa "Escape Plan: The Extractors" linastus USA turul samuti otse-DVD vahendusel, kuigi jõudis ka paljudesse maailma kinodesse. Seekord on tagasi nii Stallone, 50 Cent kui ka Bautista, aga Hiina vangla asemel suundutakse Lätis asuvasse vanglasse, kust on vaja päästa Hongkongi tehnikamoguli tütar.

Esialgu hoopis teist pealkirja ("Escape Plan 3: Devil's Station") kandnud film võeti suures osas üles Ohio osariigis asuvas Mansfieldi vanglas, kus filmiti ka "Shawshanki lunastuse" ("The Shawshank Redemption") välised kaadrid, aga vanglas endas võeti üles ainult mõned üksikud stseenid. Lisaks filmiti seal ka "Presidendi lennuki" ("Air Force One") vanglakaadrid.

"Escape Plan: The Extractors" liigub läbi USA, Hongkongi, Läti, Valgevene ja Eesti, kuigi Eestis midagi tegelikult ei filmitud, vaid tõenäolisest osteti sisse erinevad kaadrid, mida siis täiendati vastavalt vajadusele digitaalselt ning muudetud ka värve. Muidugi näeb Eesti välja nagu klassikaline Ida-Euroopa riik, mis meenutab rohkem seda, kuidas on Hollywood alati kujutanud Venemaad ehk külm, kõle ja tossavaid korstnaid täis.

Alloleva kaadri puhul on näha, et Lasnamäge meenutavasse kohta on nii mõndagi digitaalselt lisatud, nagu näiteks taustal olevad kõrgemad hooned.

"Escape Plan: The Extractors"

Filmi alguses helistab Ray Breslin (Stallone) oma partnerile Trent DeRosale (Bautista), kes viibib parasjagu Tallinnas ning peale mõne interjöörikaadri, mis pole Eestis filmitud ja mõne eksterjöörikaadri, mis kujutavad Tallinna vanalinna ja Lasnamäge meenutavat kohta, siis rohkem filmis Eestit näha polegi.