Hiljuti on kasvava nõudluse tõttu paljud restoraniketid oma menüüsse taimseid lihatooteid lisanud. Ka Eestis saab väga paljudes söögikohtides ka veganina kõhu täis.

Kuid Arby's restoran liigub hoopis teises suunas, lisades oma menüüsse kalkunilihast tehtud porgandid. Hiljuti avaldas Arby's video, kus on näha "porgandite" valmistusprotsessi. Kalkuniliha kaetakse porgandimarinaadiga ning praetakse hiljem vahtrasiirupis, et jätta tootele krõbedat pealispinda. "Kui nemad võivad teda liha köögiviljadest (ja muudest asjadest), siis võime meie teha köögivilju lihast," on video juures kirjas.

Viimasel aastal on restoranides taimsete "lihade" müük kasvanud 268 protsenti. Nüüdseks pakuvad veganitele alternatiive koguni sellised kiirtoiduketid nagu Burger King ja McDonald's. Ometi pole paljud ketid veel valmis suuri muudatusi ette võtma.

Juunis teatas Shake Shacki juhtivtöötaja, et kiirtoiduketil pole plaanis vegantoitu müüma hakata. "Shake Shacki alustalaks on klassikalise toidu tegemine natuke paremini, kui teised," sõnas ta. Oma arvamust on avaldanud ka Taco Bell, mis siiski tuleb välja lihavaba menüüga vegetaarlastele.