5HORSES ehk kaks eesti noort Elina ja Jaan loovad muusikat sellest, mis on neile oluline ja tahavad anda oma panuse parema Eesti heaks, publikuga suheldakse kolmes keeles (eesti, vene, inglise), et kõik oleksid kaasatud. Nende esimene lugu “Antonina” omab samuti poliitilist sisu, tuues paralleele Nõukogude Liidu ja EKRE vahel ning võitleb selle eest, et armastus peaks olema poliitikast vaba.

Bändi liige Elina uue loo tagamaadest: “Martin Helme näitel on paljude meie sõprade jaoks kahjuks riigist lahkumine tõesti kõige lootustandvam võimalus normaalsele ja rahulikule elule. Just hiljuti rääkis eakaaslane Sillamäelt, et kui ta Tallinnast autoga sinna sõidab kuuleb ta möödaminejatelt palju solvanguid enda ebatraditsioonilise välimuse suhtes. Teised samasoolised sõbrad märkisid end huvi pärast Facebookis äsja abiellunud paariks ning seejärel said šoki nähes, mida vanad sõbrad ja sugulased neile kirjutama hakkasid. Ühe noormehe onu kirjutas isegi, et kui see poleks eksperiment, oleks talle tulnud “korralik ajude õigesse kohta asetamine” teha. Looga “Canada” tahamegi tõstatada küsimuse - kas võidelda oma õiguste eest või sõita ära “paremasse kohta”. Meie endi jaoks on vastus muidugi selge.”

Kooseis 5HORSES on üsna värske ning “Canada” on nende teine lugu. Lugu kogub jõudsalt tuure, see on saadaval juba Spotify’s ja Apple Music’us, värskelt on valminud ka muusikavideo ning lisaks pääses bänd selle sama lauluga ka konkursi Noortebänd 2019 poolfinaali.

Jaga
Kommentaarid