Kurikuulsa minevikuga vanas hotellis kohtuvad 7 võõrast, kellest igaühel on oma saladused. Kusjuures tegevuspaiga aluseks on võetud kunagi Frank Sinatrale kuulunud Cal Neva hotell & kasiino. Kuna see neo-noir triller esilinastus filmikanalis TV1000 Premium, võtsime vaevaks seda suurepärast teost 7 faktiga lähemalt tutvustada .

Teose režissöör ja stsenarist on Drew Goddard, kelle kätt on saanud tunda kassahitid "Marslane" ("The Martian") peaosas Matt Damoniga, "Maailmasõda Z" ("World War Z") peaosas Brad Pittiga ning telesari "Teadmata kadunud" ("Lost").

Peaosast leiame Oscariga pärjatud Jeff Bridgesi ("Suur Lebowski", "Raudmees", "Tron: Pärand"), kelle näitlejatööd ses rollis väga kiidetakse. Ta mängib katoliku preestrit nimega Flynn, kes pole pole kaugeltki see, kellena paistab… Kusjuures – Flynn oli tema tegelaskuju nimi ka ulmepõnevikus "Tron: Pärand".

"7 võõrast El Royale’is"

Sarjast "Mad Men" ehk eestikeelse nimega "Pöörased“ tuntud Jon Hamm mängib hotellis salaoperatsioonil viibivat FBI agenti. Tema ülesandeks on hotellist FBI jälgimisseadmed eemaldada kuid ta avastab, et tema tööandja pole ainuke, kes seal luuramisega tegeleb. Ta on külalisrolliga üles astunud ka armastatud komöödiasarjas “Parks and Recreation", mille staari Nick Offermani samuti filmis kohata võime.

Chris Hemsworth ("Thor" ja "Tasujate filmid) mängib karismaatilist liiderdajast usujuhti Billy Leed, kes tuleb El Royale´i oma sektist lahkunud neidu otsima. Tema tegelaskuju põhineb väidetavalt sarimõrvar Charles Mansonil.

"Viiekümne halli varjundi" naispeaosaline Dakota Johnson mängib hipitüdruk Emilyt, kellel on Billyga oma kana kitkuda.

"7 võõrast El Royale’is"

Vähemtuntud näitlejatest näeme ekraanil Cynthia Erivot, kes teeb aga suurepärase etteaste. Ta mängib soulilauljat, kes on valel ajal vales kohas, kuid kellest saab loos oluline tegelane preester Daniel Flynni kõrval. Kusjuures kõik filmis kuuldud laulud esitab Erivo ise.

Kunagisest kuulsast kasiinost on alles jäänud vaid kurb vari. Lewis Pullman mängib hotelli ainukest allesjäänud töötajat, administraator Miles Millerit. Ka selle vähemtuntud näitleja etteaste pälvis kriitikute kiidusõnu.

Tragikoomilist põnevikku "7 võõrast El Royale’is“ (2018) näeb filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.