Vaevalt leidub palju inimesi, kes ei tea 2002. aasta hispaaniast maailma plahvatanud "The Las Ketchup Song-i". Lugu oli esikohal 11-s Euroopa riigis ja paljudes Ladina-Ameerika maades, müües ruttu ära seitse miljonit singlikoopiat.

Las Ketchup on pereansambel, mis loodi kolmest õest nende isa poolt, kes on Hispaanias tuntud flamenkoartist ning kannab hüüdnime "Tomate". "Ketšupilugu" räägib noormees Diegost, kellele meeldib üks vana Sugar Hill Gangi lugu "Rapper's Delight". Aru saamata ingliskeelsest hääldusest loob see Diego kuulmise peale omaenda keeles segapudru sõnad, laenates siiski siin-seal originaali sõnu. Osavalt reprodutseeritud muusika ja videoklipis esitatud omalaadne tantsukava tegid "Asereje"-st teise suure maailmahiti peale 1996. aasta "Macarenat".

Las Ketchup pole suur stuudioartist - nad on loonud vaid ühe albumi "Hijas Del Tomate" ehk "Tomate tütred". Sellegipoolest on nende esinemisgraafik väga tihe - nad on oodatud külalised üle maailma toimuvatel festivalidel.

Regiooni suurimal retromuusika paraadil astuvad 26. ja 27. juulil üles Snap!, 2Unlimited, Londonbeat, Las Ketchup, Reel2Reel, Julia Volkova T.A.T.U.-st, Solid Base, Maxx, Dr Alban ja Haddaway. Eesti 90ndaid hoiavad hellalt ja kuumalt Nancy, Caater, DJ Monika Tuvi oma showga ning legendaase "Sõbralaulu" tähed Martin Müürsepp ja Erich Krieger.

Festivali piletid on eelmüügis Piletilevis hinnaga alates 19 eurot.