Prokurör Daniel Suneson ütles oma avalduses, et süüdistus on esitatud kolmele kahtlustatavale: "Jõudsime järelduseni, et tegemist oli siiski kuriteoga, hoolimata enesekaitset ja provokatsioone puudutavatest vastuväidetest." Kohtuistungi toimumise kuupäevi veel paika pandud ei ole.

30-aastane räppar, kelle sünninimi on Rakim Mayers, vahistati koos kolme teise inimesega 3. juulil pärast 30. juunil Stockholmis toimunud kaklust. Üks neist, räppari ihukaitsja, vabastati hiljem.

Kaklusest on Internetis ka video levinud, mistõttu kaitsevad paljud fännid räpparit, öeldes, et tegemist oli enesekaitsega. Rootsi tänavatel korraldati isegi meeleavaldusi räppari vabastamiseks. Prokurör aga ütles: "Väärib märkimist, et mul on olnud juurdepääs suuremale hulgale materjalidele kui see, mis oli varem kättesaadav Internetis."

Juhtum on pälvinud paljude kuulsuste ja isegi president Donald Trumpi tähelepanu. Trump säutsus hiljuti kinnitades Rootsi peaministrile, et räppar ei põgeneks kohtuprotsessi eest ja pakkus isegi ennast artisti kautsjoni käendajaks. Aga kautsjonit kui sellist Rootsi õigussüsteemis ei eksisteeri.

Ka Kim Kardashian ja Kanye West tegid Valges Majas lobitööd, et aidata A$AP Rocky vabastada. President Donald Trump on lubanud räppari vabastamist ja USA-sse tagasi toomist igal viisil toetada. Vahepeal on räppari advokaadid ka ümber lükanud väidetavalt ebaõiged teated, et tema vangistustingimused on ebainimlikud.