Stsenarist Darren Lemke ideel põhinev ulmefilm "Kaksikmees" on erineval kujul töös olnud 1997. aastast saadik, aga kuna filmis nõudis erakordseid arvutiga loodud efekte, siis võttis väga kaua aega, et keegi julgeks selle valmis teha.

Kuna lugu räägib sellest, kuidas Will Smithi tegelaskuju võitleb iseenda noorema klooniga, siis on suur rõhk filmis pandud sellele, et arvuti abil noorendatud Smith näeks usutav välja.

Will Smithi YouTube'i kanalis avaldatud treiler on natuke teiststugune kui värske eestikeelne treiler:

"Kaksikmees" on väga kaua töös olnud, mistõttu on peale režissööride, stuudiote ja stsenaristide vahetunud ka peaosaline, kelle rollis taheti erinevatel aegadel näha näiteks Harrison Fordi, Chris O'Donnellit, Mel Gibsoni, Jon Voighti, Nicolas Cage'i, Clint Eastwoodi ja ühel hetkel oli ka nüüdseks ameti paha pannud Sean Connery üks neist, kes oleks võinud kehastada Henry Brogenit.

Peale Smithi teevad filmis kaasa veel Mary Elizabeth Winstead, Benedict Wong ja Clive Owen.

Filmi režissöör on suurepärane draama - ja efektifilmide looja Ang Lee, kes on võitnud kaks Oscarit parima režii eest ("Life of Pi", "Brokeback Mountain").

Lee seni viimane film oli sõjadraama "Billy Lynn's Long Halftime Walk", mis küll kinodes läbi kukkus, aga kuna film linastus 3D-s ja 4K HD resolutsioonis, mida võimendas 120 kaadrit sekundis kuvatav kinopilt, siis kujunes sellest siiski omamoodi huvitav eksperiment.

"Kaksikmees" jätkab kõrge kaadrisagedusega eksperimenteerimist, sest vähemalt USA kinodes saab filmi näha kahe versioonina: 3D formaadis ja 60 kaadrit sekundis ning 2D formaadis ja 120 kaadrit sekundis. Siinkohal tasub meeles pidada, et kõiki filme näidatakse kinodes enamjaolt 24 kaadrit sekundis.